Plan je ziekenhuisbezoek efficiënt met ziekenhuisplanner

13 oktober 2011 om 13:36 door Puck Roest
Plan je ziekenhuisbezoek efficiënt met ziekenhuisplanner

Via ziekenhuisplanner.nl kun je op een makkelijke manier zieken­huisbezoeken plannen met familie en vrienden. Hans van der Houven miste een handige online planner toen zijn schoonmoeder in het ziekenhuis werd opgeno­men, dus ontwikkelde hij er zelf een.

Je kunt toch ook gewoon bellen met familie van de patiënt?

Tuurlijk kan je gewoon bellen. Maar als je veel mensen moet bellen wordt het een enorme organisatie. Via de planner gaat het vrijwel automatisch en is het dus veel efficiënter. Daarbij hebben naasten van de patiënt al vaak genoeg te doen.

Hoe werkt het?
Een initiatiefnemer maakt een besloten pagina aan en ver­stuurt uitnodigingen naar familie en vrienden. Na het accepteren van de uitnodiging meld je je aan en moet je een wacht­woord aanmaken. Je kunt op de pagina inplannen wanneer jij de patiënt bezoekt en via het online dagboek alles wat er met de patiënt gebeurt volgen. Mensen die verder weg wonen kunnen dus ook alles bijhou­den.

Is de pagina beveiligd?
Jazeker, er zit een beveiliging op de besloten pagina zodat niet iedereen kan zien wanneer je naar het ziekenhuis gaat.

Waar heeft u op gelet bij het ontwikkelen van de site?
De site moet vooral gebruiks­vriendelijk zijn omdat we denken dat oudere mensen ook gebruik gaan maken van de planner. De site is nu anderhalve week online. De vijftien gebruikers die we hebben zijn enthousiast.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d