Trendy wonen met textiel

14 september 2011 om 12:28 door Evelyn van Hasselt
Trendy wonen met textiel

Met de herfst voor de deur verlangen we naar warmte, ook in ons huis. Met stof en textiel is makkelijk een nieuwe sfeer te creëren die past bij dit seizoen. Metro geeft je alvast wat tips.

Natuurlijk bekleden
Dé manier om instant knusheid te krijgen, is door het bekleden van muren en vloeren met stof. Ook accessoires uitgevoerd in stof helpen mee om een warme sfeer te benadrukken. Zo paste designer Bertjan Pot stof toe in zijn lamp ‘Fold Up’. De lamp heeft de vorm van een oude industriële lamp, maar de gekreukte stof maakt hem juist zacht.
De natuur is een grote inspiratiebron voor woontrends. Prachtige herfstkleuren als okergeel en mosterdgroen nu dan ook volop verkrijgbaar. Ook goud en koper zie je veel terugkomen.

Inpakken en wegzakken
Deze herfst wil je jezelf op de bank nestelen met een kop warme thee. Dit doe je het beste op een comfortabele bank waarin je lekker wegzakt. Goed voorbeeld is zo’n romantische bank met losse zit- en rugkussens. Om de bank wat meer eigentijds te maken, vervang je de rugkussens door kussens met prints van bladnerf of boomtakken.
Heb je juist een strakke bank? Dan is deze makkelijk herfstklaar gemaakt met een sprei van nepbont of een schapenvacht over de leuning (Elements of Interior, Ikea). Een accessoire dat hier goed bij past is een grof gebreide poef.

Stoere vloer
Nestelen kun je ook op de vloer met een kleed in een warme kleur. Een prachtig kleed is bijvoorbeeld de Mystic van Limited Edition. Het tapijt bestaat uit afwisselend lichte en donkere delen die aan elkaar zijn genaaid. Het kleed heeft een afgesleten uiterlijk en geeft je huiskamer een bohemian look. Mystic is verkrijgbaar in meerdere herfsttinten.
Voor wie liever glamour in huis wil, gaat voor het mosgroene karpet Opera 9618 van Cunera. In het hoogpolige tapijt wordt zachte wol afgewisseld met glimmend lurex voor een dramatisch effect.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d