Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Pad See Ew (Thaise noedels met kip en broccoli)

Wij gaan altijd prat op noedels en deze Thaise noedels die luisteren naar de naam Pad See Ew zijn dan ook een grote favoriet op de redactie. Vrij vertaald staat het voor gebakken noedels in sojasaus en dat dekt de lading al aardig. Wat je nog meer kan verwachten qua smaakmakers: oestersaus, knoflook, een snuf suiker en frisse citroen. Wij maken een versie met kip en broccoli.

Pad See Ew is eigenlijk niet compleet zonder twee toppings. Dat zijn een kommetje Prik Nam Pla (een fijngesneden rawitpepertje in vissaus) en een mengsel van suiker met gedroogde chili. Die maak je heel eenvoudig zelf. Kijk maar in de ingrediëntenlijst hierboven: het is gewoon een kwestie van mengen.

Dit heb je nodig:

  • 360 gram platte, brede rijstnoedels (toko)
  • 250 gram kip (kippendij of kipfilet), in dunne reepjes of plakjes
  • 300 gram broccoli, in hapklare stukjes
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels kristalsuiker + extra
  • 1 theelepel vissaus
  • Snufje (witte) peper
  • 1 ei
  • 1 klein teentje knoflook, heel fijn gehakt
  • 1/2 theelepel baking soda
  • Zonnebloemolie of rijstolie (sjalottenolie is helemaal fijn!)

Voor erbij:

  • Partjes citroen of limoen
  • Prik Nam Pla (fijngesneden rawitpepertje in vissaus)
  • Kristalsuiker gemengd met een snufje gedroogde chili

Pad See Ew recept

Meng eerst de stukjes kip met de baking soda en een eetlepel van de sojasaus.

Maak dan de saus. Meng in een andere kom de rest van de sojasaus met 2 theelepels kristalsuiker, 1 eetlepel oestersaus en een snuf (witte) peper.

Kook alvast de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de broccoli 4 minuten mee. Om te voorkomen dat de noedels gaan plakken, kun je ze met een keukentang uit de pan halen en uit laten lekken in een vergiet. Meng er een scheutje olie doorheen. Houd apart.

Verhit een scheutje olie in een wok op hoog vuur. Voeg de kip toe aan de wok, samen met een snuf kristalsuiker (een halve theelepel ongeveer) en 1 theelepel vissaus. Bak de kip net gaar en schep ‘m dan uit de wok.

Voeg weer wat olie toe aan de wok en breek het ei erin. Roer met een houten lepel in stukjes. Duw ze opzij in de wok.

Voeg dan ook de gekookte rijstnoedels, broccoli en de knoflook toe en roerbak ze 15 seconden. Het beste kun je ze omscheppen met een keukentang. Doe de gewokte kip ook weer terug in de wok bij de noodles en meng alles goed. Giet de saus erbij, roerbak alles ongeveer een minuut op hoog vuur tot de saus aan de noedels kleeft en klaar ben je.

Schep de Pad See Ew op twee borden. Serveer met partjes limoen/citroen. Breng je portie noedels desgewenst op smaak met de Prik Nam Pla en de suiker met chili.

Culy Basics: het ultieme knoflookbrood voor bij de borrel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Pad See Ew (Thaise noedels met kip en broccoli)
Sluiten