Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 15 sep 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: kokoskip met sambal en limoen

In een filmpje van de geweldige Carla Lalli Music werden we geïnspireerd voor het maken van deze kokoskip. Carla maakt de hare met verse rode peper, wij kiezen hier voor sambal en flink wat limoen. Kies dus vooral je favoriete sambal uit en maak dit kippetje: ‘t zal vast niet de laatste keer zijn.

En wil je de kokoskip nou nog wat gezelschap geven? Orzo, rijstnoedels, zuurdesembrood…: allemaal goede opties.

Dit heb je nodig:

  • 1 theelepel rode sambal (+ extra)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 duim gember, geschild en geraspt
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1/2 limoen, het sap (+ een partje voor de garnering)
  • Zout
  • 4 kippendijen (zonder botjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 krop baby romaine
  • 1 handje koriander
  • Gebakken uitjes

Crunchy kokoskip met sambal en groene sla

Doe de sambal samen met de knoflook, de gember, de kokosmelk, de geraspte kokos en het limoensap in een kom en roer goed. Proef en breng op smaak met een snuf zout en eventueel nog extra sambal (als je van pittig houdt).

Leg de kippendijen tussen twee vellen plastic folie (of gebruik bakpapier) en rol ze met een deegroller plat. Kruid de kippendijen met een snuf zout.

Verwarm een pan op middelhoog vuur en verwarm de olijfolie. Bak de kippendijen vijf minuten per kant, of tot ze mooi crispy zijn.

Schik de bladeren van de babyromaine op een bord en verdeel de kip daarover. Lepel de kokossaus daarover en maak de kokoskip af met extra rode sambal, koriander, gebakken uitjes en een partje limoen.

Koken voor 1 persoon: tips om lekker en gevarieerd te eten in je uppie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: kokoskip met sambal en limoen
Sluiten