Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 4 jul 2022

Culy Homemade: zalmspiesjes met mango en tomaatjes (van de BBQ)

Hou je van frisse gerechten met vis? Dan zullen deze zalmspiesjes met mango, tomaatjes en aioli een regelrechte voltreffer zijn. Met een friszure dressing op basis van limoen en schijfjes jalapeño – voor de kick – heeft dit gerecht letterlijk alle componenten van een goede maaltijd.

En daarmee zullen deze zalmspiesjes een hit zijn bij je volgende barbecue, al kun je ze natuurlijk ook gewoon in een grillpan bereiden. Wij vinden de zalm trouwens het allerlekkerst als ‘ie binnenin nog een beetje rosé is (zorg dan wel dat je superverse zalm koopt), maar dit beslis je natuurlijk gewoon helemaal zelf.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram verse zalm, in dobbelsteentjes
  • 275 gram mango stukjes
  • 18 kerstomaatjes
  • 1 groene jalapeño, in schijfjes
  • 2 stengels bosui, in stukjes van 5 cm

Voor de dressing:

  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1/8 rode ui, heel fijn gesnipperd
  • Zout & peper

Voor erbij:

Zalmspiesjes met mango, bosui en tomaatjes

Steek alvast je barbecue aan.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer goed.

Rijg de stukjes zalm, stukjes mango, tomaatjes, schijfjes jalapeño en de stukjes bosui afwisselend aan prikkers.

Grill vervolgens de zalmspiesjes aan beide kanten op de barbecue.

Lepel de limoendressing over de zalmspiesjes en serveer tot slot met aioli.

Culy Homemade: burrata bowl met mortadella, pistachepesto en tomaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zalmspiesjes met mango en tomaatjes (van de BBQ)
Sluiten