Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 14 jul 2022

Culy Homemade: popcornschnitzels met polenta en maissalsa

Het was Ronald Giphart die onze collega’s van Culy ooit influisterde dat hij weleens popcornschnitzels maakt. Juistem: schnitzels met een jasje van gemalen popcorn. Dat idee vonden ze zo briljant (en heerlijk) klinken, dat ze ermee aan de haal gingen. Lekker met een romige polenta en snelle maissalsa.

In plaats van Culy mag je onze collega’s ook best corny noemen, want ze storten zich voor dit recept helemaal in de mais! Ze maken schnitzels met een jasje van popcorn en serveren die met polenta (maismeel) en een snelle maissalsa. Zo ontzettend lekker, dat je dit gerecht niet kunt eten zonder een glimlach op je gezicht.

Dit heb je nodig:

  • 350 gram fijne polenta (geen instant) (bijvoorbeeld van Valle del Sole)
  • 1 liter volle melk
  • 750 ml water
  • 300 gram mais
  • 1 rijpe tomaat
  • Klein bosje verse koriander, fijngehakt
  • 1 jalapeño, fijngehakt
  • 1 limoen
  • Zout

Voor de popcornschnitzels:

  • 4 schnitzels, ongepaneerd
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 gram zoute popcorn
  • Zout & peper
  • Olie (om te bakken)

Popcornschnitzels met polenta en maissalsa

Giet kokend water en de melk in een ruime pan op laag vuur en voeg de polenta onder voortdurend kloppen met een garde toe (zo voorkom je klontjes). Laat ongeveer 35 tot 40 minuten heel zachtjes doorkoken, onder voortdurend roeren. Wordt de polenta te dik, voeg dan kleine beetjes kokend water toe.

Maak ondertussen de maissalsa. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg het limoensap toe. Breng op smaak met wat zout en zet opzij.

Maal voor de popcornschnitzels de popcorn fijn in een keukenmachine. Zet drie borden klaar: één met de bloem, een  bord met de losgeklopte eieren en één met de popcornkruimels. Breng de bloem op smaak met zout en peper.

Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de popcorn. Druk die goed aan.

Verhit een flinke plens olie op middelhoog vuur en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

Maak de polenta af met een grote klont boter en een snufje zout.

Schep een laag van de romige polenta op een bord, leg de krokante popcornschnitzel erop en verdeel er wat van de maissalsa overheen.

Culy Homemade: Griekse gebakken feta uit de oven met olijven (feta saganaki)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: popcornschnitzels met polenta en maissalsa
Sluiten