Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 26 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: drunken Dame Blanche

Een Dame Blanche is natuurlijk amper een recept te noemen: met vanille-ijs, chocoladesaus en slagroom kom je er al. Toch levert die simpele combinatie iets geniaal lekkers op (vraag maar aan Culy‘s Winnie, die het dagelijks zou kunnen eten). En precies dáárom vonden we het tijd voor een Dame Blanche met een twist. Een twist in de vorm van een scheutje rum, want zo’n drunken Dame Blanche is misschien nóg wel lekkerder dan de klassieke versie.

Toen we op het idee kwamen voor drunken Dame Blanche, wisten we nog niet helemaal zeker welke sterke drank we wilden inzetten. Whisky? Calvados? Mezcal? Na grondige inspectie van onze drankenkast werd het uiteindelijk rum: daarin zitten vaak mooi kruidige, fruitige ondertonen (zoals banaan). Precies daarom vonden we ‘t goed passen bij de smaken van de Dame Blanche.

Aanrader dus! Heb je nou geen fles rum in huis? Dan doen eerder genoemde andere sterke dranken het ongetwijfeld ook gewoon heel goed.

Dit heb je nodig:

  • 3 bollen vanille-ijs
  • 50 gram pure chocolade
  • Scheutje rum
  • Toef slagroom
  • Optioneel: koekje naar keuze (bv. kletskop)

Zo maak je de drunken Dame blanche

Breek de chocolade in blokjes en smelt de chocolade in een steelpannetje of au bain marie. Roer er de run door zodra deze gesmolten is. Houd warm op laag vuur.

Schep het ijs in een coupe en schenk er de chocoladesaus bij. Maak de drunken Dame Blanche af met een toef slagroom en eventueel met een koekje.

Culy Homemade: hartige Aziatische meloensalade met munt en pinda’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: drunken Dame Blanche
Sluiten