Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 11 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: crème brûlée wentelteefjes

Iets wat nog lekkerder is dan wentelteefjes? We achten het bijna onmogelijk, maar deze crème brûlée wentelteefjes bewijzen dat het kan. Zo’n laagje gekaramelliseerde suiker geeft deze ontbijtklassieker immers een extra portie luxe.

Wij gebruikten een gasbrander voor deze crème brûlée wentelteefjes (een heerlijk apparaat!). Heb je dat niet, dan kun je ook de grill van je oven inzetten. Dat hebben we getest en dat werkt (1 à 2 minuten is genoeg, al kun je de wentelteefjes maar beter goed in de gaten houden), maar het mooiste effect bereik je toch echt met een gasvlam.

Dit heb je nodig:

  • 2 dikke plakken brioche
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 40 ml room
  • 1 eetlepel suiker (+ extra)
  • 60 gram boter (+ extra)
  • Snufje zout

Crème brûlée wentelteefjes

Doe de eieren, eidooiers, vanille, een eetlepel suiker en een snufje zout in een kom en roer goed met een garde.

Schik de plakken brioche in een ovenschaal en schenk er het eimengsel over. Laat een minuutje weken en draai de plakken brioche daarna om, laat ze ook aan deze kant een minuutje weken.

Verwarm een eetlepel boter in een pan op medium vuur. Bak de brioche zachtjes langs beide kanten. Draai het vuur lager en voeg een extra klontje boter toe. Wacht tot deze begint te schuimen en bak de brioche dan nog eens 30 seconden langs beide kanten.

Lepel een dun laagje kristalsuiker over de brioche en gebruik een gasbrander om te karamelliseren. Heb je dat niet, zet de wentelteefjes dan 1 à 2 minuten onder de grill. Serveer de crème brûlée wentelteefjes onmiddellijk en met een klontje boter.

Makkelijke ricottaballetjes met tomatensaus (TikTok-trend)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: crème brûlée wentelteefjes
Sluiten