Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 30 jun 2022

Culy Homemade: burrata bowl met mortadella, pistachepesto en tomaat

Van deze burrata bowl met mortadella, pistachepesto en gegrilde tomaatjes durven we vrij zeker te zeggen dat het je nieuwe favoriete lunch wordt. Ofwel: typisch zo’n recept dat je spontaan aan al je vrienden wil tippen uit enthousiasme. Wedden?

De combinatie van burrata, mortadella en pistache tref je vaak aan op een pizza. Heerlijk natuurlijk, maar niet iets wat je gauw voor de lunch maakt. Daarom besloten we die combinatie te vertalen naar een lunchbowl. Daarmee wordt ‘t een handig lunchgerecht, of lekker voor een wat lichter diner.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram kerstomaatjes
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • 2 handjes rucola
  • 2 grote of 4 kleine bollen burrata
  • 4 plakken Mortadella
  • Paar blaadjes basilicum
  • Rasp van 1 citroen

  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram pistachenoten, gepeld
  • 50 gram Parmezaan, in stukjes of geraspt
  • Flinke hand basilicumblaadjes
  • 100 ml olijfolie
  • Snuf zout

Burrata bowl met Mortadella, pistachepesto en tomaat

Verwarm de oven op de grillstand. Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal, geef ze een flinke plens olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet 15 minuten onder de hete grill.

Maak intussen de pistachepesto door alle ingrediënten te vijzelen (of gebruik de staafmixer).

Verdeel de rucola over twee kommen en leg de burrata en de mortadella erbij. Schep de tomaatjes bij de burrata bowl zodra die klaar zijn en lepel er wat van de pistachepesto over.

Maak de burrata bowl af met nog wat olijfolie, de citroenrasp en een paar blaadjes verse basilicum.

Culy Homemade: supersnel zomers tomatentaartje met ricotta

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: burrata bowl met mortadella, pistachepesto en tomaat
Sluiten