Culy.nl
Culy.nl Recepten 10 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: wontons met garnalen en oesterzwam

Met deze wontons met garnalen en oesterzwam maak je so-wie-so indruk op je gasten. Want wat is er nou lekkerder dan zo’n huisgemaakt deeghapje met een zelfgemaakte vulling? Maar weinig, kunnen we je vertellen.

De wontons kun je trouwens makkelijk van tevoren maken en invriezen. Dat bespaart je weer wat werk wanneer je gasten over de vloer hebt.

Dit heb je nodig:

  • 15 wontonvellen, ontdooid
  • Visbouillon
  • Een paar blaadjes verse koriander
  • Sesamzaadjes

Voor de vulling:

  • 200 gram gepelde en gekookte garnalen, in kleine stukjes
  • 75 gram oesterzwam, zo fijn mogelijk gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 duimlengte gember, fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Handje verse korianderblaadjes (of peterselie)
  • Scheutje mirin
  • Royale snuf zout & peper

Voor de dip:

  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus

Wontons met garnalen en oesterzwam

Maak eerst de vulling. Dit gaat het makkelijkst in een keukenmachine, maar als je die niet hebt dan kun je ook alle ingrediënten fijnhakken en door elkaar roeren in een mengkom.

Klaar om de wontons de vouwen? Zet een kom met water en een groot bord klaar. Leg een wontonvel in je handpalm, maak je wijsvinger nat met het water uit de kom en besmeer de buitenste randen van de wonton in met water. Schik een beetje van de vulling in het midden van het wontonvel.

Vouw het vel nu dicht zodat een horizontale rechthoek ontstaat. Breng nu de linkeronderhoek naar de rechteronderhoek en plak ze aan elkaar met wat water. In dit filmpje kun je bekijken hoe dat precies in z’n werk gaat (het gaat om de eerste methode die wordt gedemonstreerd).

Klaar? Breng een grote pan met visbouillon aan de kook en kook de wontons in de bouillon. Ze zijn klaar wanneer ze boven komen drijven.

In tussentijd maak je de dipsaus door de sriracha met de honing en de sojasaus te mengen.

Giet de wontons voorzichtig af en serveer ze met de dip, met wat verse blaadjes koriander en wat sesamzaad.

Dit artikel verscheen eerder op de website van onze collega’s van Culy.

Culy Homemade: spruitjes met gochujang en bruine boter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: wontons met garnalen en oesterzwam
Sluiten