Culy.nl
Culy.nl Recepten 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: semifreddo met pistache en frambozen (lekker voor Pasen)

Toetje bij de paasbrunch gezocht? Of een originele manier om je paaseitjes op te maken? In beide gevallen is deze semifreddo met pistache, frambozen en paaseitjes het antwoord. Dus lovers van pistache-ijs: deze is speciaal voor jullie.

Heb je al eens semifreddo gemaakt? Echt een keer doen, het is een superleuk werkje. Tip: het is het handigst om de semifreddo een dag van tevoren te maken: hij moet namelijk zes uur in de vriezer.

En houd er rekening mee dat je een langwerpig cakeblik van 1,5 liter nodig hebt, waarvoor je dus het beste even van tevoren plaats kunt maken in de vriezer.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram ongezouten pistachenoten, gepeld
  • 1 groot ei
  • 3 grote eidooiers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram suiker
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram paaseitjes (mix), heel fijn gehakt

Voor de toppings:

  • 50 gram pistachenootjes, gepeld en fijn gehakt
  • 50 gram paaseitjes, grof gehakt
  • 125 gram frambozen
  • Poedersuiker (optioneel)

Semifreddo met pistache en frambozen

Bekleed de cakevorm met een dubbele laag plasticfolie.

Doe de pistachenootjes in een hakmolen en maal fijn tot kruim.

Nu ga je de suiker, de eidooiers en het ei au bain marie opkloppen tot een soort custard. Doe ze in een hittebestendige kom en zet die bovenop een pan met heel zacht kokend water. Klop het mengsel 8 minuten met een handmixer tot het mengsel dikker en lichter van kleur is. Je kunt dit ook met een staafmixer of een losse garde doen (neem dan wel je spierballen mee).

Klop in een andere kom de slagroom net niet stijf met een mixer of garde. Spatel het eimengsel hier voorzichtig doorheen totdat het volledig is opgenomen. Doe hetzelfde met het pistachekruim. Ga voorzichtig te werk en doe dit beetje bij beetje, je wil niet teveel lucht uit het mengsel duwen.

Giet de helft van het mengsel in de cakevorm. Bestrooi met een laag fijngehakte paaseitjes (100 gram) en dek af met de andere helft. Dek af met een stuk plasticfolie en zet minstens zes uur in de vriezer.

Klaar om te serveren? Haal de semifreddo uit de vriezer, verwijder de bovenste laag folie en stort de semifreddo voorzichtig op een bord of schaal. Verwijder dan de rest van het plasticfolie.

Maak de semifreddo af met de resterende pistachenootjes, de resterende gehakte paaseitjes en de frambozen. Afwerken kan eventueel met poedersuiker. Tadaaa!

Dit artikel verscheen eerder op de website van onze collega’s van Culy.

Culy Homemade: wortelsoep met sinaasappel en snelle pittige olie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: semifreddo met pistache en frambozen (lekker voor Pasen)
Sluiten