Culy.nl
Culy.nl Recepten 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: lichte lentepizza met groene asperges

Lente betekent voor onze collega’s van Culy: asperges on everything! Voor deze lichte lentepizza gebruik je groene asperges, die je met een dunschiller in dunne plakjes snijdt. Slim hè?

We gebruiken voor deze pizza’s twee kant-en-klare pizzabodems met bloemkool van Magioni. Makkelijk, én zo krijg je extra veggies binnen. Je kunt natuurlijk ook een gewone pizzabodem gebruiken of ‘m zelf maken.

En over extra groente gesproken: lekker bij deze lentepizza’s is een simpele salade van wat waterkers met citroen en olijfolie. Nu nog een mooie lentedag, een zonnetje en een bankje voor de deur…

Dit heb je nodig:

  • 2 pizzabodems (wij gebruikten die met bloemkool van Magioni)
  • 4 flinke eetlepels mascarpone
  • 6 groene asperges
  • 1/2 courgette, in dunne plakjes
  • 1 citroen
  • Handje doperwten
  • Zakje waterkers
  • Handje verse munt
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je deze lentepizza’s

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Blancheer eerst de doperwten kort in kokend water: zo’n drie minuutjes. Schep ze eruit, houd ze onder de koude kraan en laat ze uitlekken.

Was de asperges en snijd ze met een dunschiller in dunne plakjes. Dat gaat het beste als je ze plat op een snijplank legt. Houd de asperges met je vingers tegen terwijl je er met de dunschiller overheen gaat.

Rasp de schil van de citroen en zet die even apart. Snijd de citroen doormidden en knijp een helft uit boven een kommetje. Voeg vier eetlepels olijfolie toe, wat peper en zout en klop het door elkaar tot een dressing. Zet opzij.

Bestrijk de pizzabodems met een eetlepel olijfolie. Dat zorgt ervoor dat eventueel vocht uit de groenten niet teveel doordringt tot de bodem. We willen geen kleffe pizza!

Schep de mascarpone erop en spreid die uit. Beleg de pizza’s daarna met wat plakjes courgette en drapeer er wat van de geschaafde groene asperges op. Maal er wat zwarte peper overheen, een snuf zout en zet 10 tot 12 minuten in de oven, tot de pizzabodems aan de randen goudbruin zijn.

Bestrooi de lentepizza met de doperwten, wat blaadjes munt en de citroenrasp. Maak de waterkers aan met de citroendressing en serveer bij de pizza’s.

Dit artikel verscheen eerder op de website van onze collega’s van Culy.

Culy Homemade: ‘luie’ tomatenrijst met ei (makkelijker wordt ‘t niet)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: lichte lentepizza met groene asperges
Sluiten