Culy.nl
Culy.nl Recepten 26 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: torta di pasta met ‘nduja, tomaat en pecorino

Deze torta di pasta met ‘nduja, zongedroogde tomaat en pecorino is dan wel een tikkeltje decadent, wij zouden ‘m zó opnieuw maken. Typisch Italiaans is ‘ie niet, maar soms (om niet te zeggen: altijd) horen dingen in de eerste plaats gewoon lekker te zijn. En dat gaat voor deze pastataart he-le-maal op.

De charme van deze torta di pasta zit ‘m in de knapperige buitenkant en de zachte binnenkant. Daarnaast is ‘ie ook qua smaak een voltreffer: pittige ‘nduja levert samen met zongedroogde tomaat, room en citroenzest een behoorlijk smakelijk spektakel op. Probeer dat maar eens te weerstaan (met name als je thuiskomt van een avondje uitgaan…).

Dit heb je nodig:

  • 300 gram spaghettini
  • Olijfolie
  • 100 gram Pecorino, geraspt
  • 3 eieren
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 50 gram ‘nduja, eventueel wat fijngesneden in kleine stukjes
  • 125 gram zongedroogde tomatentapenade
  • Zout & peper
  • Citroenrasp

Torta di pasta met ‘nduja, zongedroogde tomaat en pecorino

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de pasta volgens de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en zet apart.

Vet een springvorm in met boter en bedek met een dun laagje geraspte Pecorino.

Doe de eieren, room, tomatenpasta, ‘nduja, een snuf zout & peper en de rest van de pecorino in een grote mengkom kom en roer goed. Roer de pasta door dit mengsel en schep alles goed door elkaar.

Stort de inhoud van de mengkom in de springvorm en bak gedurende 35 minuten.

Haal uit de oven en maak de torta di pasta af met wat citroenrasp en zwarte peper.

Dit artikel verscheen eerder op de website van onze collega’s van Culy.

Culy Homemade: broodje terong belado (sticky aubergine)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: torta di pasta met ‘nduja, tomaat en pecorino
Sluiten