Culy.nl
Culy.nl Recepten 26 jan 2021 / 14:00 uur

Zweedse gehaktballetjes

Je kent ze vast wel; Zweedse gehaktballetjes! Deze ballen zijn lekker bij bijna ieder gerecht, rijst, puree, pasta en zelfs op een broodje bij de borrel. Stiekem een echte guilty pleasure voor velen.

  • Kooktijd 30 minuten
  • Calorieën 744 kcal

Ingrediënten

Voor 4 personen (30 à 40 balletjes):

Voor de Zweedse balletjes:

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 aardappelen, gekookt en tot puree gestampt
  • Handje paneermeel
  • 1 ei
  • Snufje piment of nootmuskaat
  • Zout en (witte) peper
  • Boter en olijfolie

Voor erbij:

  • 200 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 100 ml room
  • Handje verse dille, fijngehakt

Optioneel:

  • Wat cranberryjam
Zweedse gehaktballetjes
Geniet van deze heerlijke gehaktballetjes! Foto: Culy.

Zo maak je deze Zweedse gehaktballetjes

Fruit de ui zachtjes in wat boter en/of olie tot ‘ie zacht is. Doe ‘m in een grote kom, samen met het gehakt, de aardappelpuree, paneermeel, ei en de kruiden. Kneed goed door elkaar en vorm van dit mengsel 30 tot 40 balletjes. Leg de balletjes op een bord, bestoven met een klein beetje bloem.

Verhit wat boter en olijfolie in een pan en bak daarin de balletjes rondom goudbruin. Let wel op dat de pan niet te vol zit. Verdeel de balletjes in beurten van ongeveer vijf minuutjes.

Bekijk hier alle recepten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zweedse gehaktballetjes
Sluiten