Culy.nl
Culy.nl Recepten 17 jan 2021 / 14:00 uur

Winter-panzanella met rode biet, zoete aardappel en venkel

Als je bij warm weer verlangt naar een gezonde maaltijdsalade, kom je algauw uit bij een zomerse panzanella met sappige tomaten. In de winter kun je die lijn doortrekken met deze winterse panzanella, met wintergroenten en krokant zuurdesembrood. Minstens zo lekker.

  • Kooktijd 45 minuten
  • Calorieën 143 kcal

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 zoete aardappels, geschild en in dunne linten geschaafd
  • 2 grote gekookte rode bietjes, geschild en in dobbelsteentjes
  • 250 gram spruitjes, gehalveerd
  • 1 venkel, in dunne reepjes
  • 100 gram verse spinazie

Voor de dressing:

  • Scheut olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • Scheutje ahornsiroop
  • Snuf grof zeezout

Voor het brood:

  • 200 gram zuurdesembrood, in dobbelsteentjes
  • 2 kleine teentjes knoflook (of 1 grote), geperst
  • 1/2 rode ui, in dunne halve ringen
  • Scheut olijfolie
  • Zeezout

Voor de afwerking:

  • Handje noten en/of pitten, geroosterd

Panzanella is een heerlijke Italiaanse salade met tomaten en brood. Niet alleen is de salade een smaakbom van jewelste, het is ook nog eens een geweldige manier om restjes oud brood mee op te maken. Het brood weekt namelijk in de sappen van de tomaten, waardoor het malser wordt en veel smaak krijgt. Waanzinnig lekker is dat.

En ja, dat principe kun je óók toepassen op wintergroenten! Kijk maar naar dit recept, waarmee je meteen een gezonde maaltijdsalade hebt.

Winter-panzanella met rode biet, zoete aardappel en venkel
Geniet van dit snelle, maar lekkere gerecht. Foto: Culy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winter-panzanella met rode biet, zoete aardappel en venkel
Sluiten