Culy.nl
Culy.nl Recepten 16 jan 2021 / 14:00 uur

Stamppot met pastinaak, waterkers en kerrieballetjes

Dat een simpel en snel stamppotje iets kan zijn waarbij je je bord en je bestek bij aflikt: dat is natuurlijk het ultieme streven. Probeer deze stamppot met pastinaak, waterkers en kerrie(gehakt)balletjes. Zó lekker, dat je ‘m dit seizoen nog veel vaker op tafel kunt zetten.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kilo kruimige aardappels, in gelijke stukken
  • 400 gram pastinaak, geschild en in gelijke stukken
  • 500 gram gehakt
  • 75 gram waterkers
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 250 ml kookroom
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • Zout & peper
  • Olijfolie

 

Stamppot met pastinaak, waterkers en kerrieballetjes
Geniet van dit heerlijke recept. Foto: Culy.

Stamppot met pastinaak en kerrieballetjes

Zet een grote pan met kokend water op het vuur. Voeg wat zout toe. Kook de aardappels en pastinaken in ongeveer 20 minuten gaar.

Meng ondertussen het gehakt met de ui, flink wat peper en een goede snuf zout. Rol er balletjes van ter grootte van een bitterbal.

Giet een plensje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de balletjes rondom bruin, in ongeveer 5 minuten. Voeg de kerrie en kurkuma toe, giet er een flinke scheut van de room bij (houd eventueel nog wat achter voor de stamppot). Laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn en de saus ietwat is ingedikt.

Giet de aardappels en pastinaken af en stamp ze tot een puree. Voeg eventueel nog wat van de room toe voor een extra smeuïge stamppot. Hak de waterkers grof en roer door de warme puree. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de stamppot met de kerrieballetjes en een flinke schep van de saus.

Bekijk hier alle recepten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stamppot met pastinaak, waterkers en kerrieballetjes
Sluiten