Culy.nl
Culy.nl Recepten 1 jan 2021

Noodles met gamba’s, sugar snaps en koriander

Noodles, wie houdt er niet van? Ze zijn goedkoop, makkelijk om te bereiden en wat je er ook mee doet: lekker wordt het toch wel. Probeer deze heerlijke maaltijd, op smaak gebracht met een homemade marinade met onder andere sojasaus, gamba’s, sugar snaps, koriander en nog veel meer lekkers.

Ingrediënten

Voor 3-4 personen:

Voor de gamba’s:

 • 300 gram gepelde gamba’s
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 1 eetlepel honing
 • Chilipeper naar smaak
 • 1 cm gember, schoongemaakt en geraspt
 • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
 • ½ theelepel sesamolie

Voor de noodles:

 • 250 gram dunne noodles
 • 100 gram gedroogde shiitakes of kastanjechampignons
 • 100 gram groene aspergetips, ½ cm van de uiteinden afgesneden
 • 200 gram sugarsnaps, schoongemaakt
 • 1 cm gember, schoongemaakt en geraspt
 • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
 • 1 limoen
 • 3 bosuitjes
 • 1 theelepel sesamolie
 • Flinke scheut sojasaus
 • Bos koriander
 • Seroendeng (in de supermarkt verkrijgbaar

Voor dit gerecht heb je gedroogde shiitakes of champignons nodig. Kun je deze niet vinden? Vervang ze dan door 250 gram verse shiitakes of kastanjechampignons.

Noodles met gamba’s, sugar snaps en korianderSimpel maar oh zo lekker.

Noodles met gamba’s

Week de paddenstoelen in een kom ruim warm water. Maak de marinade door de ingrediënten (behalve de gamba’s) met elkaar te mengen. Proef of het voldoende op smaak is en voeg de gamba’s toe. Schep goed om en laat even staan.

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de sugar snaps en aspergetips met een flinke snuf zout. Giet na anderhalve minuut af en spoel af onder koud water. Laat uitlekken.

Vul de schoongemaakte pan weer met ruim water en breng aan de kook. Kook de noodles volgens de verpakking. Hak de koriander fijn en snijd de bosui in ringen. Giet de paddenstoelen af, maar bewaar het vocht. Snijd ze in plakjes en zet een wok op hoog vuur. Verhit hierin een scheut plantaardige olie en voeg de sugar snaps en aspergetips toe. Bak kort en voeg nu ook vier eetlepels van het paddenstoelen vocht toe.

Voeg na twee minuten ook de sojasaus, sesamolie, knoflook, gember en de paddenstoelen toe. Voeg ook de gamba’s toe en bak op hoog vuur totdat ze bijna gaar zijn. Giet de noodles af en doe deze ook in de wok, samen met de helft van de koriander en bosui. Schep goed om en meng alles met elkaar. Dit lukt het beste met een tang, zodat de noodles goed worden bedekt met de smaakmakers.

Proef en breng eventueel extra op smaak met sesamolie, sojasaus, peper of zout. Serveer met de overgebleven koriander en bosui, seroendeng, eventueel je favoriete hot sauce en een partje limoen. Lekker met een zoetzure komkommersalade.

Bekijk hier alle recepten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Noodles met gamba’s, sugar snaps en koriander
Sluiten