Culy.nl
Culy.nl Recepten 8 jan 2021 / 10:00 uur

Havermout met grapefruit en pompoenpitten

Havermout met amandelmelk, grapefruit, notenboter, kaneel en ahornsiroop: zo gemakkelijk kan een lekker en voedzaam ontbijt zijn. Als dat geen krachtvoer is, dan weten wij het ook niet meer.

  • Kooktijd 10 minuten
  • Calorieën 325 kcal

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 500 ml amandelmelk
  • 200 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel (+ extra)
  • 1/2 grapefruit, geschild en in stukjes
  • 2 eetlepels notenboter (naar keuze)
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • Ahornsiroop

Hoewel de combinatie van grapefruit, amandel en ahornsiroop geweldig is, kun je met dit recept ook heel goed variëren. Vervang de grapefruit eens door mandarijn en kies voor kokosmelk in plaats van amandelmelk.

Ook qua notenboter mag je gewoon zelf kiezen welke je de lekkerste vindt. Cashewboter, amandelboter, pindakaas, pistachepasta, je kunt lekker losgaan!

Havermout met grapefruit & pompoenpitten
Geniet van dit lekkere ontbijtje. Foto: Culy.

Zo maak je deze havermout

Verwarm de amandelmelk met de havermout in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer tussendoor goed zodat de onderste laag niet aanbakt.

Laat een paar minuten doorkoken totdat de melk is opgenomen door de havermout en er een stevige massa ontstaat. Laat een heel klein beetje afkoelen.

Verdeel de massa over twee kommen. Werk af met een lepel notenboter, een paar stukjes grapefruit, pompoenpitten, een plens ahornsiroop en een snuf kaneel.

Bekijk hier alle recepten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Havermout met grapefruit en pompoenpitten
Sluiten