Culy.nl
Culy.nl Recepten 13 jan 2021 / 14:00 uur

Gezonde bloemkoolsoep (met een Aziatisch tintje)

Een gezonde soep is de beste remedie tegen dagen waarop het leven een opgave lijkt. Je warmt ervan op, je krijgt een instant vitamineboost en je smaakpapillen hebben alle reden om tevreden te zijn. Deze gezonde bloemkoolsoep met een Aziatisch tintje is daar het perfecte voorbeeld van.

  • Kooktijd 30 minuten
  • Calorieën 98 kcal

Ingrediënten

Voor 2 à 3 personen

  • 1 bloemkool, zonder bladeren en in roosjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • Scheut sesamolie
  • 1 duim gember, geschild en in stukjes
  • 1 grote witte ui, geschild en in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 liter groentebouillon
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 stengel citroengras, geknoopt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Rasp van 1 limoen

Voor de afwerking:

  • Sriracha
  • Sesamzaadjes
  • Koriander
  • Schijfjes limoen
Gezonde bloemkoolsoep (met een Aziatische tintje)
Geniet van deze heerlijke soep. Foto: Culy.

Gezonde bloemkoolsoep met een Aziatische twist

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat en voeg er een scheut sesamolie, het kerriepoeder en de kurkuma aan toe. Schep door elkaar en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwarm tegen het einde van de 15 minuten een scheutje sesamolie in een grote pan op het vuur en bak de ui, knoflook en gember tot ze heel lichtbruin kleuren. Schep nu 3/4 van de geroosterde bloemkool bij de pan en roer door elkaar. Voeg er de groentebouillon en de citroengrasstengel aan toe en laat inkoken.

Vis na 15 minuten het citroengras eruit en mix de soep tot een gladde massa. Roer er vervolgens de sojasaus, de limoenrasp en de kokosmelk door en proef. Voeg eventueel wat extra sojasaus toe.

Schenk de bloemkoolsoep in kommen en verdeel er de resterende gegrilde bloemkool over. Werk af met sesamzaadjes, een kneepje Sriracha en verse koriander. Serveer met een partje limoen.

Bekijk hier alle recepten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gezonde bloemkoolsoep (met een Aziatisch tintje)
Sluiten