Culy.nl
Culy.nl Recepten 19 jan 2021 / 14:00 uur

Gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel

Gebakken havermout is een heerlijk winters ontbijt. Komt ‘t net uit de oven, dan heeft het iets van een warme cake, maar dan – dankzij de havermoutvlokken – nét wat voedzamer.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 3 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels basterdsuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 4 eetlepels koekkruiden
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • ½ liter plantaardige melk
  • 300 gram havervlokken

Extra

  • 2 eetlepels pindakaas als topping
  • Kokosolie om de ovenschaal mee in te vetten
  • (Plantaardige) Yoghurt of (plantaardige) melk voor erbij (optioneel)

Een extra voordeel van gebakken havermout is dat je ‘t drie dagen lang kunt bewaren in de koelkast. Ideaal dus om op zondagavond een grotere portie te maken en op maandag, dinsdag en woensdag geen seconde meer te hoeven nadenken over wat je zult ontbijten.

Het enige wat je dan hoeft te doen is het uit te scheppen, er een lepel yoghurt (of wat melk) bij de te serveren en klaar is kees.

Gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel
Heerlijk voor in de ochtend. Foto: Culy.

Zo maak je gebakken havermout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

Doe alle ingrediënten in een grote kom, meng kort even met een eetlepel en mix het geheel kort met een staafmixer tot een geheel.

Vet een ovenschaal in met kokosolie en stort het mengsel uit in de ovenschaal. Druppel er de extra pindakaas overheen. Is deze niet lopend genoeg? Verwarm de pindakaas dan kort in de magnetron.

Zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Dien warm op met een beetje yoghurt of schep het in een kommetje en plens er een beetje melk overheen.

Bekijk hier alle recepten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel
Sluiten