Frisse smoothie met kefir en blauwe bessen
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F01%2Fculy-4.jpg)
Dit kunnen we wel gebruiken na al die kerstdiners en schalen vol oliebollen met champagne: een gezondheids-boost in de vorm van een smoothie met kefir en blauwe bessen. Drink ‘m ijskoud, dan is ‘ie het lekkerst.
Ingrediënten
Voor 1 persoon:
- 200 ml koude kefir
- 150 gram blauwe bessen uit de diepvries, ietwat ontdooid
- 4 takjes verse munt, alleen de blaadjes
- Rasp van een halve limoen
- 1/2 theelepel honing
Kefir is net als kombucha razend populair. Het is een fris, gefermenteerd yoghurt-achtig drankje dat steeds vaker opduikt in de koelschappen van de supermarkt. Lekker om daar een keer een gezonde smoothie mee te maken!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F01%2Fsmoothie.jpg)
Smoothie met kefir en blauwe bessen
Pureer de blauwe bessen, de muntblaadjes en het limoenrasp tot een gladde massa. Proef en voeg indien nodig wat honing toe.
Schenk de paarse massa en de kefir om en om in een hoog glas. Zo krijg je een tof gemarmerd effect. Je kunt natuurlijk ook gewoon de kefir bij de blauwe bessen in de blender doen voor een paarse smoothie.
Garneer eventueel met nog een blaadje munt en drink meteen op.
Bekijk hier alle recepten.