Culy.nl
Culy.nl Recepten 12 jan 2021 / 14:00 uur

Caesarsalade met een twist

Caesarsalade is en blijft een absolute klassieker onder de salades. Over de oorsprong wordt altijd nog flink gespeculeerd. Probeer ‘m eens met een (flinke) twist: namelijk met knapperig uitgebakken pancetta, avocado en kip.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 6 plakjes pancetta (of ontbijtspek)
  • 2 kippendijfilets
  • 1 grote krop Romeinse sla
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • Dressing (zie hieronder)

De dressing:

  • 2 eidooiers
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 120 ml extra vergine olijfolie (goede kwaliteit)
  • 1/2 blikje gezouten ansjovis
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 2 teentjes knoflook
Caesar salade met een twist
Geniet van deze salade met een twist. Foto: Culy.

Zo maak je de salade

Bak de pancetta (of ontbijtspek) krokant uit. Kook de eitjes (zacht of hard, wat je lekker vindt).

Bak de kip gaar en lichtbruin in wat olie of boter in een koekenpan, grillpan of op de barbecue.

Maak dan de dressing. Mix hiervoor in een blender de eidooiers, ansjovis en knoflook tot een pasta. Voeg het zout en peper en de sap en rasp van de citroen toe. Meng nog een paar seconden. Voeg langzaam, in een dun straaltje, de olijfolie toe en mix door tot de dressing dik en romig is. Voeg meer of minder olijfolie toe, afhankelijk van de gewenste consistentie.

Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.

Was en verdeel de sla, maak aan met de dressing en de Parmezaanse kaas en leg op en bord. Leg de kip, avocado, pancetta en het gekookte eitje erop.

Bekijk hier alle recepten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Caesarsalade met een twist
Sluiten