Caesarsalade met een twist
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F01%2Fculy-8.jpg)
Caesarsalade is en blijft een absolute klassieker onder de salades. Over de oorsprong wordt altijd nog flink gespeculeerd. Probeer ‘m eens met een (flinke) twist: namelijk met knapperig uitgebakken pancetta, avocado en kip.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 6 plakjes pancetta (of ontbijtspek)
- 2 kippendijfilets
- 1 grote krop Romeinse sla
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 1 avocado
- Dressing (zie hieronder)
De dressing:
- 2 eidooiers
- Sap en rasp van 1 citroen
- 120 ml extra vergine olijfolie (goede kwaliteit)
- 1/2 blikje gezouten ansjovis
- Zout en peper (naar smaak)
- 2 teentjes knoflook
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F01%2Fsalade.jpg)