Broodje pastrami met mosterd en augurkjes
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F01%2Fculy-25.jpg)
Dit broodje pastrami is een heerlijk (en stevig) ontbijtje waarmee je de dag goed kunt beginnen. Probeer het zelf eens uit!
Ingrediënten
Voor 1 persoon:
- 1 speltbol of ander groot hard broodje
- 100 gram pastrami (liefst van de slager)
- 1 eetlepel pittige (gladde) mosterd
- 1 volle theelepel mierikswortelcrème
- Augurkjes, in plakjes
Pastrami is een soort gepekeld en gerookt rundvlees en komt uit Roemenië. Naast dat pastrami wordt gepekeld en gerookt, wordt het op smaak gebracht met knoflook, kruidnagel, koriander, pimentbes en basilicum. Daardoor krijgt het zijn lekkere kruidige smaak.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F01%2Fbroodje.jpg)
Broodje pastrami met mosterd & augurk
Halveer de speltbol en besmeer de onderste helft met de mierikswortelcrème. Beleg met de pastrami en plakjes augurk. Besmeer de zachte kant van de bovenste helft met de mosterd. En… genieten maar!
Bekijk hier alle recepten.