Culy.nl
Culy.nl Recepten 28 dec 2020 / 14:00 uur

Stamppot met witte kool, boerenkool en bacon

Deze stamppot met witte kool, boerenkool en bacon is perfect voor dagen dat je de hele dag in pyjama op de bank wil hangen. Gewoon een troostend prakkie zonder teveel gedoe.

  • Voorbereiding 30 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Calorieën 347 kcal

Ingrediënten

Voor 2 personen (of als bijgerecht voor 4 personen):

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 3 grote handen boerenkool
  • 2 grote handen witte kool (of andere kool)
  • 4 plakken ontbijtspek + het vet
  • 3 tenen knoflook
  • 120 ml melk
  • 60 ml room
  • 2 theelepels bieslook, fijngesneden
  • Een klont boter
  • Zout & peper

 

Stamppot met witte kool, boerenkool en bacon
Geniet van dit heerlijke recept. Foto: Culy.

Zo maak je deze stamppot:

Schil de aardappelen en doe ze in een ruime pan met water. Plet de tenen knoflook en voeg die ook toe. Kook de aardappelen tot een mesje er makkelijk doorheen glijdt.

Terwijl de aardappelen koken, kun je de bacon knapperig bakken. Schep de plakken uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Gooi het vet uit de pan niet weg, maar gebruik het om de kool in te bakken.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Doe de melk en room erbij en breng aan de kook. Stamp de aardappelen daarna met een pureestamper tot een mooie puree. Schep dan ook de kool erdoor en meng door elkaar. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Verkruimel de bacon over de stamppot. Serveer met een klont boter erop en wat van de fijngesneden bieslook.

Bekijk hier alle recepten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stamppot met witte kool, boerenkool en bacon
Sluiten