Culy.nl
Culy.nl Recepten 20 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Ricotta uit de oven met spekjes en honing

Originele borrelhapjes bedenken kan nog wel eens een opgave zijn. Gelukkig heb je met dit recept een goed gerecht om aan je vaste repertoire toe te voegen. Gebakken ricotta met spekjes, honing en rozemarijn, is zo’n typische combinatie die iedereen lekker vindt.

  • Voorbereiding 5 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Calorieën 197 kcal

Ingrediënten

Voor 2 à 3 personen:

  • 250 gram ricotta
  • Scheutje olijfolie met citroen (of gewone)
  • Vloeibare honing
  • Zout & peper
  • 100 gram spekjes
  • De naaldjes van 2 takjes rozemarijn
  • Rasp van 1/2 citroen

Om te serveren

  • Flatbread of brood

Tip: serveer de gebakken ricotta met uit flatbread gesneden driehoekjes. De flatbreads van SOUQ zijn bijvoorbeeld heerlijk.

Ricotta uit de oven met spekjes en honing
Geniet van dit heerlijke recept. Foto: Culy.

Gebakken ricotta met spekjes en honing

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Stort de ricotta uit in een ovenbestendige schaal en strijk hem met een spatel min of meer glad. Schenk er een beetje olijfolie met citroen overheen, druppel er een beetje vloeibare honing over en kruid af met zout en peper.

Bak de ricotta gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven (of tot de randjes lichtjes bruin kleuren).

Bak ondertussen de spekjes samen met de rozemarijn in een laagje olijfolie in een pan tot ze allebei crispy zijn.

Haal de schaal uit de oven en verdeel de spekjes erover. Werk af met de citroenrasp.

Serveer met flatbread of met driehoekjes van gegrild zuurdesembrood.

Bekijk hier alle recepten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ricotta uit de oven met spekjes en honing
Sluiten