Culy.nl
Culy.nl Recepten 26 dec 2020 / 10:00 uur

Dutch baby met appel, kaneel en cranberrycompote

Een gouden randje, een royale laag poedersuiker, warme appeltjes met kaneel. Deze Dutch baby is puur genot. Perfect voor tijdens de kerstbrunch of bij het kerstontbijt.

  • Voorbereiding 25 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Calorieën 198 kcal

Ingrediënten

Voor 1 Dutch baby

  • 4 eieren
  • 180 ml volle melk
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • Snuf zout
  • 1 appel, in fijne schijfjes
  • 1 theelepel kaneel
  • Poedersuiker

Voor de cranberrycompote

  • 200 gram verse cranberry’s
  • Rasp van 1 mandarijn
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels suiker
  • Snuf kaneel

Dutch baby’s zijn fluffy in de oven gebakken pannenkoeken. Zijn ze typisch Nederlands (Dutch) en lijken ze op baby’s? Verre van. Maar dat ze waanzinnig lekker brunchvoer zijn, is een vaststaand feit.

Dutch baby met appel, kaneel en cranberrycompote
Hmmm, lekker zo’n ontbijtje. Foto: Culy.

Zo maak je de Dutch baby

Verwarm de oven voor op 225 graden. Doe de eieren, de melk, de bloem, de vanille, de suiker en een snufje zout in de blender en mix tot een gladde massa. Zet 20 minuten aan de kant.

Snijd onder tussen de appels in dunne schijfjes en doe in een mengkom. Voeg er een theelepel kaneel bij en meng door elkaar.

Verwarm een ovenbestendige pan met een laagje boter op medium vuur. Schenk de inhoud van de blender in de pan zodra de boter heet is.

Schik er de appelschijfjes in (in een cirkel).

Zet het vuur uit en zet de pan in de voorverwarmde oven. Bak 20 à 25 minuten tot de randjes goudbruin kleuren.

Ondertussen maak je de cranberrycompote. Doe daarvoor alle ingrediënten in een pannetje en laat 15 minuten inkoken op laag vuur. Roer tussendoor af en toe.

Haal de Dutch baby uit de oven (draag handschoenen!) en werk deze af met poedersuiker, extra kaneel en cranberrycompote. Serveer onmiddellijk.

Bekijk hier alle recepten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dutch baby met appel, kaneel en cranberrycompote
Sluiten