Culy.nl
Culy.nl Recepten 18 sep 2020 / 12:00 uur

Pissaladière (Franse pizza met ui en ansjovis)

Pissaladière klinkt dan misschien niet zo heel sexy, toch vallen wij spontaan in zwijm als we dit op ons bord krijgen. De magie zit ‘m in de intens zoute ansjovis die contrasteert met het zoete van de gekarameliseerde uien. Dat hebben de Fransen toch maar weer mooi bedacht.

Ingrediënten

Voor 1 pissaladière

  • 1 portie pizzadeeg (uitgerold in een vierkant van ongeveer 25×25 cm)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 grote witte uien, in dunne halve ringen
  • Snuf oregano
  • Klont boter
  • Scheut olijfolie
  • 12 zwarte olijven
  • 18 ansjovisfilets (bokaaltje van ongeveer 80 gram)
  • Zwarte peper van de molen
  • Een paar takjes gedroogde rozemarijn

Met de hoeveelheden in dit recept maak je één pissaladière. Daarvan kun je met z’n tweeën lunchen of je kunt het zien als grotere portie voor een uitgebreid diner. In dat geval is het ook lekker bij een simpele salade met rucola en avocado. Die laatste compenseert het zoute van de ansjovis zo mooi.

Zo maak je deze pissaladière

Verwarm een pan met de boter en een scheut olijfolie op laag vuur. Stoof de uien samen met de knoflook en een snuf oregano. Draai het vuur op de laagste stand en laat de uien rustig konfijten tot ze mooi bruin zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar en schik er het pizzadeeg op. Verdeel de gekonfijte uien over het pizzadeeg en strijk uit. Geef de randen een lik olijfolie.

Schik er de ansjovisfilets in ruitvorm op en schik de zwarte olijven in de vakjes.

Werk af met zwarte peper en een paar takjes gedroogde rozemarijn.

Schuif de pissaladière de oven in en bak 6 à 7 minuten in de voorverwarmde oven.

Bekijk hier alle recepten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pissaladière (Franse pizza met ui en ansjovis)
Sluiten