Culy.nl
Culy.nl Recepten 24 sep 2020 / 12:00 uur

Broodje pastrami met mosterd & augurkjes

Een van de beste afhaalbroodjes van Amsterdam is, wat ons betreft, de speltbol pastrami van JWO in de Jordaan. Gelukkig is zo’n broodje pastrami ook heel goed thuis te maken, als je niet in Amsterdam woont (of gewoon geen zin hebt om op de fiets te stappen…)

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

  • 1 speltbol of ander groot hard broodje
  • 100 gram pastrami (liefst van de slager)
  • 1 eetlepel pittige (gladde) mosterd
  • 1 volle theelepel mierikswortelcrème
  • Augurkjes, in plakjes

Wacht even, pastrami: wat was dat ook alweer?

Pastrami is een soort gepekeld en gerookt rundvlees en komt uit Roemenië, waar het oorspronkelijk van schapenvlees werd gemaakt. Pastrami is tevens een echte Joodse delicatesse; Joodse immigranten namen het vlees mee naar de Verenigde Staten en je komt het daarom ook veel tegen in Joodse delicatessenwinkels in bijvoorbeeld New York.

Het pekelen en roken van vlees komt nog uit de tijd dat het moeilijk was vlees te conserveren. Door het vlees te pekelen en te roken bederft het – buiten de koelkast – minder snel.

Naast dat pastrami wordt gepekeld en gerookt, wordt het op smaak gebracht met knoflook, kruidnagel, koriander, pimentbes en basilicum. Daardoor krijgt het zijn lekkere kruidige smaak waar wij zo van houden.

Broodje pastrami met mosterd & augurk

Halveer de speltbol en besmeer de onderste helft met de mierikswortelcrème. Beleg met de pastrami en plakjes augurk. Besmeer de zachte kant van de bovenste helft met de mosterd. En… genieten maar!

Bekijk hier alle recepten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broodje pastrami met mosterd & augurkjes
Sluiten