Culy.nl
Culy.nl Recepten 18 aug 2020 / 12:00 uur

Recept van de dag: Sticky sinaasappelkip

Deze sticky sinaasappelkip heeft alles waar je trek van krijgt: een knapperig korstje, een kleverige saus en flink wat specerijen. Serveer ‘m met rijst en groene groente als paksoi of spinazie.

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen:

  • 8 kippendijen
  • 235 ml sinaasappelsap
  • 120 ml ciderazijn
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 60 ml honing
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Optioneel:

  • 1 sinaasappel, in partjes
  • Handje verse koriander of munt, fijngehakt
  • Snuf gedroogde chili

Dit is een fijn, makkelijk recept van The Recipe Critic voor doordeweeks. Oké: de honing-sinaasappelsaus heeft 35 tot 45 minuten nodig om in te koken tot een kleverige saus, maar verder hoef je amper wat te doen. En terwijl de saus zachtjes pruttelt op het vuur, kun je alvast bijkomen met een wijntje.

Op deze foto zie je sticky sinaasappelkip

Zo maak je deze sticky sinaasappelkip

Doe alle ingrediënten voor de saus in een sauspannetje, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus 35 tot 45 minuten pruttelen, tot ‘ie tot de helft is ingekookt.

Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in een beetje olijfolie, in een pan op middelhoog vuur. Ze mogen een lekker knapperig korstje krijgen.

Zodra ze er finger lickin’ good uitzien, lepel je de saus eroverheen.

Laat nog 1 tot 2 minuten meepruttelen, tot de kip je tegemoet glanst. Serveer eventueel met wat partjes sinaasappel en wat fijngehakte koriander of munt.

Bekijk hier alle recepten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recept van de dag: Sticky sinaasappelkip
Sluiten