Culy.nl
Culy.nl Recepten 31 jul 2020 / 12:00 uur

Recept van de dag: Gepofte en gevulde zoete aardappels op 4 manieren

Zoete aardappels zijn echte superhelden in de keuken: je kunt er zó veel lekkere dingen mee doen! Wij besloten ze te poffen en te vullen. En dan niet één keer, maar op 4 verschillende manieren! Met een knipoog naar de keukens van Griekenland, Spanje, Japan en het Midden-Oosten.

Je kunt ze zowel poffen in de magnetron, in de oven of op de barbecue. Kies jouw favoriet of maak ze allemaal tegelijk, voor een feest van kleuren en smaken. De wereld rond in zoete aardappels…

Op deze foto zie je gepofte en gevulde zoete aardappels op 4 manieren

Op z’n Grieks

Deze gepofte zoete aardappel vullen we met tzatziki, verkruimelde feta, knapperige radijs en rode ui. Lekker met gedroogde oregano en verse munt!

Op deze foto zie je gepofte en gevulde zoete aardappels op 4 manieren

Op z’n Spaans

Chorizo, tomaat, gerookt paprikapoeder (pimentón)… waan je je al in Spanje? Wacht maar tot je een hap neemt van deze gepofte zoete aardappel met tomaat, verkruimelde chorizo en knoflookyoghurt met pimentón.

Op deze foto zie je gepofte en gevulde zoete aardappels op 4 manieren

Op z’n Japans

Het zachte, zoete vruchtvlees van de gepofte zoete aardappel, de romige mayonaise met een vleugje sojasaus, pittige Sriracha en friszure limoen: dit is een feestje voor je smaakpapillen!

Op deze foto zie je gepofte en gevulde zoete aardappels op 4 manieren

Op z’n Midden-Oosters

Deze gevulde zoete aardappel bevat de smaken van het Midden-Oosten. Saffraan-yoghurt, geroosterde kikkererwten en een vleugje munt. Lekker bij couscoustabouleh of een salade.

Op deze foto zie je gepofte en gevulde zoete aardappels op 4 manieren

Bekijk hier alle recepten.

 

Reageer op artikel:
Recept van de dag: Gepofte en gevulde zoete aardappels op 4 manieren
Sluiten