Culy.nl
Culy.nl Recepten 27 jun 2020 / 10:00 uur

Recept van de dag: Zomerse flammkuchen met courgette & pittig gehakt

Flammkuchen is zo’n gerecht waarbij je je creativiteit helemaal los kunt laten gaan. Zomer, winter, herfst of lente: voor ieder seizoen kunnen we wel een nieuwe combinatie bedenken om ons flammkuchendeeg mee te beleggen. Deze keer was het tijd voor een zomerse flammkuchen met courgette, gehakt, zure room en tijm.

Ingrediënten

Voor 1 flammkuchen

  • 1 roll kant-en-klaar deeg voor flammkuchen (of pizzadeeg)
  • 125 gram zure room
  • 5 dunne, geschaafde linten gele courgette
  • 5 dunne, geschaafde linten groene courgette
  • Een paar takjes tijm

Voor het gehakt

  • 200 gram gehakt (of een plantaardig alternatief)
  • De blaadjes van 2 takjes tijm
  • 5 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • Flinke snuf peper van de molen
  • Flinke snuf zeezout
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel lamskruiden
  • 1/2 eetlepel sambal brandal

Voor de garnering

  • Een handje verse basilicum
  • Extra vierge olijfolie (of citroenolie)

In de supermarkt vind je normaal gesproken gewoon kant- en klaar flammkuchendeeg, maar zul je net zien: toen wij de boodschappen deden voor dit gerecht was die natuurlijk uitverkocht. Gelukkig kun je ook gewoon pizzadeeg nemen en het knapperig afbakken, en zo gezegd zo gedaan. Same same!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recept van de dag: Zomerse flammkuchen met courgette & pittig gehakt
Sluiten