Iza de Bruin
Iza de Bruin Eten & drinken 5 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Grote verwarring over HEMA’s ‘veganistische hotdogs… met kip’

Een blunder van HEMA of simpelweg een menselijke fout? In de schappen liggen op dit moment in ieder geval ‘vegan hotdogbroodjes’, waar een worst van kippenvlees in zit. Dat zorgt bij mensen die veganistisch eten voor heel veel verwarring én het levert het warenhuisketen een hoop kritiek op. Maar is dat terecht?

De ophef gaat over een versie van de hotdogkit: een voorverpakt broodje met een zakje saus en een worstje. Je hebt ze in de varianten kippenvlees, varkensvlees en groente.

Boze reacties op Twitter

Een veganistische klant uitte gisteren haar verontwaardiging over het product op Twitter. „HEMA slaat de plank volledig mis met deze marketing. Het is vegan, maar toch ook niet”, schreef ze. Haar bericht werd massaal gedeeld.

De tweet zorgt voor veel verontwaardigde en verbaasde reacties. Zo zegt iemand: „Ik heb het idee dat ze een discussie proberen los te weken. Kan me niet voorstellen dat dit serieus is bedoeld”, en een ander tweet: „Vegan sausje over je dood dier! Je moet toch ergens beginnen…”

HEMA de mist in met designfout

Het gaat dus om de hotdogkits, waarmee je thuis zelf de hotdogs kan maken, net als die bij het take-away restaurant van HEMA. Voorheen was het duidelijk welke van de drie varianten (kippenvlees, varkensvlees en groente) het was, maar omdat het ontwerp van de verpakking recentelijk is vernieuwd, is daar nu dus verwarring door ontstaan.

HEMA legt aan RTL Nieuws uit wat er fout is gegaan: „Om praktische redenen is niet overal de tekst van het groenteworstje aangepast en staat er nu overal vegan op. En dat is niet handig.” HEMA staat bekend om haar iconische rookworsten en hotdogs. Het is dus een beetje vreemd dat ze niet zo zorgvuldig hebben gelet op de designkeuze van de kits.

De keten laat weten de tekst bij een volgende ‘designwissel’ aan te passen. Volgens de woordvoerder van het bedrijf kan dit enkele maanden duren. Tot die tijd dus goed naar het type worstje kijken voordat je het product koopt.

Meer mensen ziek door voedsel uit eigen keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Grote verwarring over HEMA’s ‘veganistische hotdogs… met kip’
Sluiten