Emma Toussain
Emma Toussain Eten & drinken 4 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

7 handige pizza-tips die je misschien wel eerder had willen weten

Pizza’s zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt het afhalen, of laten bezorgen, of je haalt er eentje bij de supermarkt. Ze zijn eigenlijk allemaal wel lekker, maar gezond…? Toch is het eten van pizza niet altijd even handig. Gelukkig bestaan er veel handige tips die jouw pizza-ervaring naar een hoger niveau tillen.

We delen ze met je, want misschien ken je ze niet en had je de tips graag eerder geweten.

1. Een pizza opwarmen? Leg het stukje dan in een hapjespan met glazen deksel

Pizza is zelfs een dag later nog goed te eten, alhoewel het deeg wel wat sompig wordt. Je kunt de pizza natuurlijk nog een keer in de oven doen, maar je kunt het stukje óók in een hapjespan leggen. Glazen deksel erop en zo maak je de korst weer knapperig en de kaas smelt nog een keertje.

2. Warm je op in de magnetron? Zet er dan een glas water bij

Wil jij je afhaal-pizza even snel opwarmen in de magnetron? Zet er dan een glas water bij! Dat zorgt ervoor dat de korst en bodem niet zo taai worden doordat de overige radiatie opgenomen wordt door het water.

3. Je kunt een wafelijzer gebruiken om twee pizzapunten op elkaar te leggen

Heb jij een wafel-of tosti ijzer thuis? Leg dan twee stukjes pizza met de toppings op elkaar. Zo maak je een soort Italiaanse tosti!

4. Snijd je left-over pizza in kleine stukjes en gebruik ze als croutons

Heb je nog een slice over? Snijd deze dan in kleine stukjes en leg ze heel even in de oven. Je kunt ze dan gebruiken als croutons! Lekker als snack, maar je kunt het ook door je eten doen. Nog.. meer.. pizza!

5. Warm je een bevroren pizza op? Leg de bevroren stukjes pepperoni alvast op de goede plek

Het voordeel van een bevroren pizza is dat alle toppings ook bevroren (en dus makkelijk op te pakken) zijn. Leg de stukjes pepperoni of salami alvast op de juiste plekken zodat het snijden straks makkelijker gaat. Soms kunnen de toppings een beetje gaan schuiven of in de weg zitten.

6. Vervoeren in een auto? Zet dan je stoelverwarming aan

Ga je pizza afhalen (in koud weer) en moet je nog een stukje rijden? Zet dan de stoelverwarming aan. Natuurlijk blijft je pizza niet heet op deze manier, maar de warmte blijft zo wel langer in de pizzadoos hangen.

7. We blijven nog even bij punt 7 over pizza in de auto

Zit je in de auto en ga je alleen op pad voor een pizza? Leg dan een flesje water op de stoel naast je. Het zitgedeelte van de stoel kantelt altijd iets naar achteren zodat je billen erin passen maar dit zorgt er ook voor dat de toppings kunnen gaan glijden. Dit flesje water (gepositioneerd op de plek waar de rugleuning begint) zorgt ervoor dat de doos recht blijft liggen.

Zelf pizza maken? Ook daar hebben we tips voor, veertien maar liefst.

Dit artikel verscheen ook bij Metro’s collega’s van Beautify.

Feit of fabel over koffie? Het maximale aantal koppen koffie per dag is 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
7 handige pizza-tips die je misschien wel eerder had willen weten
Sluiten