Nina den Bouw
Nina den Bouw Eten & drinken 24 mrt 2022

Dag van het Ambachtelijk IJs: deze 7 ijssalons in Nederland verkopen overheerlijke ijsjes

Het heerlijke lenteweer maakt Nederland al een tijdje blij. Nu het deze week gemiddeld 17 graden is met volop zon, is een ijsje halen bij de lokale ijssalon extra fijn. Vandaag is het ook nog eens de dag van het Ambachtelijk IJs, dus heeft Metro voor jou een lijstje gemaakt met zeven overheerlijke ijssalons in Nederland.

Het eten van een ijsje zorgt er voor dat een bepaald deel van je hersenen wordt geactiveerd dat invloed heeft op jouw geluksgevoel. Een beter excuus om nog een ijsje te eten is er niet, toch?

Zeven Nederlandse ijssalons met heerlijk ijs

1. Luciano’s – Utrecht, Zuid-Holland & Noord-Holland

Ze werken in deze ijssalon met dagverse producten en hier vind je bekende smaken als aardbei, vanille en chocolade, maar ook unieke smaken zoals honing-vijgen en raspberry crumble-pie. Heb je een intolerantie voor bijvoorbeeld gluten of lactose? Look no further want ook voor jou is hier volop keuze. Ze hebben zelfs ook suikervrije, veganistische, glutenvrije- én lactosevrije ijssoorten. Ze hebben in 2021 een ‘Luxury Lifestyle Award’ gewonnen in de categorie ‘Beste ijssalon’. Genoeg reden voor een bezoekje.

Klik hier voor alle locaties van Luciano’s

2. IJssalon Da Vinci – Amstelveen 

Met meer dan veertig verschillende smaken wordt het in deze ijssalon moeilijk kiezen wat voor smaken je precies op je hoorntje wilt hebben. Terwijl je in je gedachten een smaak, of misschien wel meerdere aan het uitkiezen bent, kan je in de tussentijd een kijkje nemen in de open ruimte waar het ijs wordt bereid.

Adres: Lindenlaan 145, Amstelveen

Adres: Lindenlaan 145, Amstelveen

3. IJssalon De Mient – Alkmaar

Als je langs de ijssalon in Alkmaar vaart, dan kun je op de bootbel drukken en eenvoudig een ijsje bestellen. Hoe leuk is dat?! Maar ook als je een stukje hebt gelopen door de gezellige winkelstraat, kun je hier ultiem terecht voor een overheerlijk ijsje.

Adres: Mient 20, Alkmaar

4. De IJssalon – Rotterdam

Voor het beste ijs van Rotterdam ga je naar de De IJssalon op de Meent. De producten zijn gemaakt door Robin Alting: meervoudig Nederlands kampioen ijsbereiding. De verschillende fruitsmaken en andere bijzondere smaken zoals framboos-macaron zijn het zeker waard.

Adres: Meent 69-A, Rotterdam.

5. Garrone – Haarlem

Volgens velen heeft deze ijssalon het lekkerste ijs van Haarlem. En dat al sinds 1949! Deze Italiaanse familie, die afkomstig is uit Piemonte, weet als geen ander hoe goed ijs moet smaken.

Adres: Grote Houtstraat 179, Haarlem

6. Clevers – Limburg

Deze ijssalon met zeven verschillende vestigingen in Limburg mag zeker niet uit dit lijstje ontbreken. Clevers heeft al vanaf 1996 maar liefst achttien awards binnengeharkt en dat is zeker te proeven. Je kunt er ook terecht voor ijscoupes, groot en klein en met vele verschillende smaken.

Hier vind je meer informatie over alle vestigingen.

7. De IJsfabriek – Joure

In Friesland kunnen ze er ook wat van: in het hoogseizoen liggen er bij deze ijssalon 24 smaken in de vitrine. De meeste soorten vruchtenijs bevatten 0 procent vet en meer dan 40 procent fruit. Niet alleen lekker, maar ook nog eens verantwoord. Daarnaast verkopen ze hier ook chocolaatjes en andere lekkernijen.

Adres: Midstraat 11, Joure

9 gezondheidsvoordelen van havermout als ontbijt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dag van het Ambachtelijk IJs: deze 7 ijssalons in Nederland verkopen overheerlijke ijsjes
Sluiten