Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 12 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlanders willen voor mogelijke lockdown nog snel uit eten: reserveringen nemen toe

We willen het er allemaal nog even van nemen, zo net voor de lockdown. Nu de horeca mogelijk ten minste drie weken lang de deuren om 19.00 uur moeten sluiten, willen veel Nederlanders nog even snel uit eten. Reserveringsplatformen en aanbieders van onlinereserveringssytemen merken een piek.

Zo merkt platform Eet.nu, met 20.000 restaurants, dat mensen net zoals tijdens de vorige lockdowns nog op het laatste moment zoeken naar een restaurant. Ook organiseren veel feesten een festival op het laatste moment nog een ‘closing party’, bijvoorbeeld festival Thuishaven.

Snel uit eten voor de lockdown

Nog niet alle restaurants zitten helemaal vol, bij Eet.nu wisselt dat nog sterk. Desalniettemin zien zij een stijging in reserveringen. En dat is logisch, vindt het platform. „Mensen willen gewoon nog even snel uit eten.” Resengo, de aanbieder van een onlinereservingssysteem, zegt dat bij zijn Nederlandse klanten alles vol of bijna vol zit. Duizenden Nederlandse en Belgische restaurants gebruiken het systeem van Resengo.

Heerlijk.nl laat weten dat vrijdagen, samen met zaterdagen, altijd de drukste dagen zijn. Toch zijn er voor de avond van de coronapersconferentie opvallend meer reserveringen dan op een normale vrijdag, namelijk 20 tot 25 procent meer. Het bedrijf laat zich niet uit over absolute cijfers. Op de website kunnen mensen boeken bij ongeveer 10.000 restaurants. Ook reserveringsplatform BookDinners zegt dat vrijdagen altijd wel druk zijn, maar voor de avond van de coronapersconferentie zijn opvallend veel mensen op de website aan het zoeken naar een plek om te eten.

Persconferentie

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid houden vanavond een persconferentie waarin zij naar verwachting een nieuwe lockdown van drie weken gaan aankondigen. Dit zou onder meer kunnen betekenen dat horecabedrijven om 19.00 uur de deuren moeten sluiten. De regels gaan mogelijk morgen in. Eerder zette Metro al voor je op een rijtje welke maatregelen waarschijnlijk gaan gelden.

De persconferentie volg je live om 19.00 uur op onze website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlanders willen voor mogelijke lockdown nog snel uit eten: reserveringen nemen toe
Sluiten