Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 9 okt 2021

Een culinaire heldin: Nadiya Hussain ontpopt zich tot invloedrijke bakster

Ze wordt ook wel de vrouwelijke Jamie Oliver genoemd: de Britse Nadiya Hussain. In ieder geval is ze in eigen land minstens zo populair als haar collega. Dat heeft ze onder meer te danken aan haar deelname aan The Great British Bake Off (wat ze won!) en haar populaire kookprogramma’s op Netflix. Onze zustertitel Culy legt je uit waarom zij smoorverliefd zijn op deze culinaire heldin.

Op Instagram wordt ze gevolgd door iedereen van Yotam Ottolenghi tot aan Nigella Lawson. En da’s niet voor niets.

Nadiya won in 2015 het zesde seizoen van The Great British Bake Off (wat wij kennen als Heel Holland Bakt) en veroverde meteen de harten van de Engelse tv-kijkers. De meest geliefde winnaar van dat programma wordt ze wel genoemd.

Wie is Nadiya Hussain?

Ze is inmiddels niet meer weg te denken van de Britse buis en trok de aandacht met kookprogramma’s als Nadiya’s Time To Eat en Nadiya Bakes (beide van de BBC, in Nederland ook te zien op Netflix).

Ze schrijft een column voor The Times Magazine, won diverse awards (zo verscheen ze in 2017 op de lijst met meest invloedrijke personen in Groot-Britannië), mocht de verjaardagtaart bakken voor Queen Elizabeth en heeft in eigen land een hele rits boeken uitgebracht. In Nederland was er al eentje: Time to eat (‘rijke recepten voor drukke dagen’), maar pak je verlanglijstje er maar bij, want er komt nog een boek aan.

Nadiya Bakt

Op 20 oktober verschijnt in Nederland haar nieuwste boek, Nadiya Bakt. Koekjes, taarten, pasteien, broodjes, recepten uit haar Netflix-serie Nadiya Bakes: je vindt het er allemaal in terug. Pulled chicken donuts, thee-ramisu met zomerfruit, spanakopita, brioche: ben je al aan het watertanden?

Zelfs als je niet zo’n fan bent van het maken van taarten of koekjes, werkt het enthousiasme van Nadiya in dit boek aanstekelijk door. Bakken blijft immers haar ware liefde en dat merk je.

En dat terwijl ze uit een gezin komt met een moeder die de oven vooral gebruikte als opslag. Nadiya leerde zichzelf bakken aan de hand van kookboeken en YouTube-video’s. Haar vader kan wél koken: hij was kok en eigenaar van een Indiaas restaurant.

Workshop

Als je nu al enthousiast bent, hebben we goed nieuws voor je. Je kunt namelijk gratis en voor niks meedoen aan een speciale Culyworkshop met Nadiya. Op 22 oktober a.s. om 13.00 uur gaan Culy en Nadiya Hussain samen live met een masterclass voor iedereen die mee wil doen. Jij kunt vanuit huis (gratis) meekijken én meekoken.

Wil je hierbij zijn? Blokkeer je lunchpauze dan maar vast in je agenda en kook met ze mee. In 45 minuten leer je Nadiya kennen, ontdek je haar tofste tips & tricks voor in de keuken en kijk én kook je mee met Nadiya en Culy. Na aanmelding sturen we je van tevoren een boodschappenlijstje en een link naar de masterclass.

Meedoen?

Volg dan deze stappen:

  • Stuur een mailtje naar [email protected] met je volledige naam.
  • Zet in de onderwerpregel ‘Masterclass Nadiya Hussain’.

Aanmelden kan tot 15 oktober. Na aanmelding ontvang je een boodschappenlijstje en een link naar de online masterclass op 22 oktober om 13:00 uur. Bakze!

Liefhebber van culinaire hoogstandjes? Dit zijn de beste restaurants ter wereld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Een culinaire heldin: Nadiya Hussain ontpopt zich tot invloedrijke bakster
Sluiten