Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Eten & drinken 20 okt 2021

Het eetdagboek van Lotte (28): ‘Je kan mij ‘s nachts wakker maken voor Tzatziki’

We zijn er dag in, dag uit mee bezig: eten. Wat eet jij op een normale, doordeweekse dag? We vragen het elke week aan een andere Nederlander. Het kan namelijk hartstikke verfrissend zijn om verschillende meningen over eten te horen. Gaan mensen voor gezonde keuzes, of toch voor lekker makkelijk? Met vandaag: het eetdagboek van Lotte (28), die eind juli eerste werd op het NK Paalsport.

Lotte doet op dit moment de opleiding tot pedagogisch werknemer. Ze deelt haar eetdagboek van een doordeweekse dinsdag met ons.

Het eetdagboek van Lotte

Ontbijt:
Twee sneeën volkorenbrood met paté en kopje koffie met een klontje suiker.

Lunch:
Twee sneeën volkorenbrood met boter en wijncervelaat, een handje bosbessen, een peer, twee maiswafels met zuivelspread met bieslook en een stroopwafel.

Snack:
Minitaartje als traktatie, stukje sinaasappel, stukje appel (dit was over op de BSO), sesamcracker met pindakaas.

Avondeten:
Wrap met krokante kipschnitzel, avocado, sla en puntpaprika, met een yoghurt/honingsausje.

Snack:
Vier bokkenpootjes.

Geef je veel geld uit aan boodschappen?

„Nee, ik maak van te voren altijd een lijstje met wat ik ga koken voor de komende dagen en daar houd ik me ook aan qua boodschappen. Ik koop van bepaalde etenswaren altijd het A-merk, maar ik probeer ook zeker te kijken naar de goedkoopste merken en de aanbiedingen van die week. De ene keer is het 40 euro voor een week, de andere keer 50 euro.”

Zelf uitgebreid koken, of snel en makkelijk?

„Snel en makkelijk. Ik woon alleen en heb dan vaak geen zin om uitgebreid te koken voor mezelf.”

Eet je vaak buiten de deur?

„Nee, ik eet vrijwel altijd thuis en één keer in de week bij mijn moeder. Ik vind het wel heel leuk en lekker om uit eten te gaan.”

Liever een AVG’tje, of toch een buitenlandse keuken?

„AVG’tjes zijn makkelijk en komen hier regelmatig voor, maar de buitenlandse keuken vind ik leuker om te koken. Ik heb heel veel Hello Fresh-recepten thuis liggen, omdat ik dit regelmatig bestel. Ik ben zelf gek op parelcouscous, orzo en risotto, dus dan gaan we richting Italië. Maar mijn lievelingskeuken is toch wel Grieks. Je kan mij ‘s nachts wakker maken voor Tzatziki.”

Welk gerecht is typisch jou?

„Dat is een lastige vraag! Ik heb niet echt een gerecht wat typisch Lotte is, maar wat ik het liefste kook is parelcouscous met rozijnen, wortel en rode cherrytomaten uit de oven met gebakken kabeljauw en bladpeterselie.”

Reactie van een voedingsdeskundige

Ricky Frissen is diëtist, coach en schrijver van het boek Vrijheid van voeding. Elke week reageert hij kort op het voedingsdagboek met een tip en een top.

Reactie op het Eetdagboek van Lotte

Ricky Frissen

Ricky Frissen

Diëtist en auteur

Top: „Hoi Lotte, dank je wel voor het delen van je eetdagboek. De basis van je eetdagboek ziet er goed uit. Ik zie dat je flink varieert. Elke maaltijd zit een mooie balans in van lekkere- en gezonde voedingsmiddelen. Dit maakt het, lijkt me, relatief makkelijk om een gezond voedingspatroon te kunnen handhaven.”

Tip: „Ik zie dat je aan paalsport doet, wat tof! Dit lijkt me een hele zware sport, waar veel kracht voor nodig is. Denk je aan je eiwitten? Die zouden denk ik nog wel wat meer terug mogen komen!”

Ook (anoniem) meedoen aan Het Eetdagboek? Meld je aan door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. Het Eetdagboek en we nemen contact met je op. Het vorige eetdagboek vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het eetdagboek van Lotte (28): ‘Je kan mij ‘s nachts wakker maken voor Tzatziki’
Sluiten