Coquilles met wakamesalade en wasabimayo
:quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fculy-8.jpg)
Coquilles zijn pure luxe. En als het op kerstavond niet een beetje luxueuzer mag, dan weten wij het ook niet meer. We gooien de coquilles dit keer op een bedje van wakame met wat homemade wasabimayo, limoen en chilivlokken.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 125 gram zeewiersalade (chuka wakame)
- 6 coquilles
- Klont boter
Voor de wasabi-mayonaise
- 250 ml zonnebloemolie
- 1 ei
- theelepel mosterd
- Scheutje azijn
- 1 theelepel wasabipasta
- Snufje zout
Voor de afwerking
- Chilivlokken
- 2 schijfjes limoen
Makkelijk en toch weer speciaal!
Koop je de schelpdiertjes in de schelp? Check dan nog even de handleiding: stap voor stap coquilles openen.
:quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fcoquilles.jpg)
Coquilles voor kerst
Maak eerst de wasabimayo. Doe daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix gedurende 30 seconden. Doe de mayo in een spuitflesje, als je dat hebt.
Verdeel de wakamesalade over twee bordjes.
Verhit een pan met een laag olijfolie op hoog vuur en bak er de coquilles 1 minuut per kant in aan. Zo worden ze knapperig langs de buitenkant maar blijven ze binnenin nog zacht.
Verdeel de coquilles over de wakamesalade en schik er een schijfje limoen tussen.
Werk af met chilivlokken en maak bolletjes met de wasabimayonaise.
Bekijk hier alle recepten.