Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 27 nov 2020 / 14:00 uur

Salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten, ei en groene harissa

Wie zegt dat salades saai zijn, heeft duidelijk nog nooit van deze maaltijdsalade geproefd. Met perfect crunchy bloemkoolroosjes, knapperig gegrilde kikkererwten, tomaat, ei, tahini en groene harissadressing waan je je heel even in de saladehemel.

Ingrediënten

Voor 2 à 3 personen

  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 400 gram kikkererwten (in blik)
  • Scheutje olijfolie
  • Peper & Zout
  • 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 4 eieren, 7 minuten gekookt
  • flinke eetlepel tahini

Voor de groene harissa

  • 60 gram koriander
  • 20 gram krulpeterselie
  • Snuf zout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • Scheut olijfolie (+ extra)

Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van kookgod Ottolenghi. Om onze eigen twist eraan te geven, bedachten we een simpele dressing op basis van groene harissa. Heb je niet veel tijd en wil je de groene harissa liever overslaan? Vervang deze dan door een scheutje olijfolie en een handje verse koriander en/of peterselie.

Zo maak je de salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten, ei & groene harissa

Zet de oven op de grillstand en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloemkoolroosjes en de uitgelekte kikkererwten over het bakpapier. Druppel er een scheutje olijfolie over en voeg er een flinke snuf zeezout & peper aan toe. Hussel door elkaar.

Gebruik de tijd dat de bloemkool in de oven zit om de eitjes te koken, de tomaten in blokjes te snijden en de groene harissadressing te maken.

Doe voor de harissadressing alle ingrediënten in een blender en blijf scheutjes olijfolie toevoegen tot je een consistentie hebt die niet te vast en niet te lopend is.

Schep de kikkererwten en de bloemkool nu op een schaal en voeg er de blokjes tomaat aan toe.

Verdeel de gekookte eitjes losjes in stukjes (met een vork) en voeg ze bij de salade. Druppel er met een eetlepel de tahini over en verdeel tot slot een paar theelepels van de groene harissa over het geheel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten, ei en groene harissa
Sluiten