Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 29 nov 2020 / 10:00 uur

Croissants met pompoen, spek en amandelen

Lekker voor je herfstontbijt, deze croissants met pompoen. Met een beetje pompoenpuree maak je er écht wat bijzonders van. Lekker met hartig spek en een beetje zoete poedersuiker en amandelen eroverheen.

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 350 gram pompoenblokjes
  • 6 plakjes dikker gesneden ontbijtspek
  • Blikje kant-en-klaar croissantdeeg voor 6 stuks
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 ei
  • Handje amandelschaafsel
  • Poedersuiker

Make it vega!

Wij vinden de combinatie tussen de zoete pompoen en hartig spek heel lekker. Maar je kunt deze pompoencroissants ook heel goed vega maken natuurlijk. Laat dan het spek weg en breng de pompoenpuree op smaak met een vleugje zout & peper en eventueel kaneel. De croissants worden dan wel eerder zoetig dan hartig. Maar hé, dat is ook lekker!

Croissants met pompoen, spek en amandelen
Deze croissants met een twist zorgen meteen voor een herfstsfeer. Foto: Culy.

Croissants met pompoen

Verwarm de oven voor op 200 graden (of wat de verpakking van de croissants aangeeft).

Kook de blokjes pompoen 10 minuten, giet ze af en laat ze kort droog stomen. Mix ze tot een gladde puree.

Leg een paar vellen keukenpapier in een vergiet en schep de pompoenpuree erin. Laat kort uitlekken, zodat het minder vochtig is. Breng de puree daarna op smaak met een beetje nootmuskaat.

Snijd de plakjes croissantdeeg los langs de naden. Bestrijk ze met de pompoenpuree en leg een plakje ontbijtspek in de lengte op het deeg. Rol de croissants op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de pompoencroissants met losgeklopt ei en bestrooi ze met het amandelschaafsel. Bak ze in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Bestuif met poedersuiker.

Bekijk hier alle recepten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Croissants met pompoen, spek en amandelen
Sluiten