Metro en ANP
Metro en ANP Eten & drinken 4 okt 2020 / 14:34 uur

Poepbacterie in braadworsten, burgers en rundervinken van Albert Heijn

Ook op de minihamburgers 10 stuks, hamburger 8 stuks en 4 stuks, runderbraadworst 4 stuks en rundervink 2 stuks van Albert Heijn is de poepbacterie aangetroffen.

Ze hebben als uiterste houdbaarheidsdatum 24 en/of 25 september. Vrijdag meldde de supermarkt al dat de AH hamburger 2 stuks, met houdbaarheidsdatum 25 september 2020, zijn besmet met de poepbacterie E. coli.

Albert Heijn: Let op producten in je vriezer

De producten liggen niet meer in de supermarktschappen, maar mensen kunnen ze nog wel in de vriezer hebben liggen. Albert Heijn vraagt klanten ze niet meer te eten maar terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen dan het aankoopbedrag terug.

De darmbacterie E. coli kan diarree, misselijkheid en braken veroorzaken. Vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen kan een besmetting gevaarlijk zijn.

Duidelijkheid mondkapjes gevraagd

Albert Heijn vraagt vandaag niet alleen aandacht voor de poepbacterie. Topman Frans Muller van winkelconcern Ahold Delhaize wil dat er duidelijkheid van de overheid komt over het dragen van mondkapjes. In de winkels van het bedrijf, waaronder Albert Heijn maar ook Etos en Gall & Gall, wordt aangeraden ze te dragen, maar daarop wordt niet gecontroleerd. „Het is niet onze taak om aan de deur te handhaven”, zei Muller in televisieprogramma Buitenhof.

Nu is er nog een dringend advies tot het dragen van mondkapjes vanuit de overheid. Veel winkels volgen dat, maar weigeren klanten zonder gezichtsmasker niet. Enkele andere winkels stellen mondkapjes wel verplicht, zoals bijvoorbeeld De Bijenkorf. De onduidelijkheid die dat oplevert, kan volgens Muller alleen door de overheid worden weggenomen. „We hebben veel contact met de overheid en ook met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), onder meer daarover.”

Lees ook: Twee op de drie Nederlanders vindt advies over mondkapje dragen terecht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poepbacterie in braadworsten, burgers en rundervinken van Albert Heijn
Sluiten