Metro
Metro Eten & drinken 30 jun 2020 / 13:12 uur

Restaurant bezorgt pizza met hakenkruis, medewerkers ontslagen

De Amerikaanse pizzaketen Little Caesars heeft twee medewerkers ontslagen die voor de lol de pepperoni op een pizza in de vorm van een hakenkruis hadden gelegd.

De pizza kwam terecht bij een stel uit Middleburg Heights in de staat Ohio, dat daar niet van gediend was.

„We zijn geschokt en teleurgesteld”, zegt Jason Laska tegen CNN. „Dit soort dingen houden de haat levend in deze wereld. We hebben op dit moment allemaal precies het tegenovergestelde nodig.”

Pizza online

Woedend belden de twee naar de pizzeria maar die bleek al te zijn gesloten. Ze zetten daarna een foto van de pizza online met de naam van de pizzabakker er bij. Die nam vervolgens contact op om excuses aan te bieden.

Grap

Volgens de pizzaketen Little Caesars was de pizza door de twee medewerkers voor de grap met het hakenkruis belegd, maar was het nooit de bedoeling geweest om hem ook te verkopen.

„We tolereren geen enkele vorm van racisme en discriminatie”, laat het bedrijf weten. „We zijn diep teleurgesteld dat dit is gebeurd, omdat dit gedrag volledig in strijd is met onze waarden. We hebben ook contact opgenomen met de klant om dit persoonlijk met hem te bespreken.” De twee medewerkers zijn ontslagen.

Voor het stel is het niet genoeg. „We komen daar nooit meer terug.”

Lees ook: Jean (65) krijgt al negen jaar ongevraagd pizza’s thuisbezorgd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Restaurant bezorgt pizza met hakenkruis, medewerkers ontslagen
Sluiten