Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 8 mei 2020 / 11:30 uur

Wat eten we vandaag? Lente-gratin met witte asperges en spinazie

Het is een keer iets anders dan een lentesalade of een lentequiche: in deze lente-gratin stelen lentegroenten de show! De aardappelschijfjes en de flinterdunne reepjes witte asperge worden overgoten met een fris-romige saus en een hoop verse groene kruiden.

Door: Nancy van Batenburg

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen, geschild en in dunne plakjes van 2 mm
  • 500 gram witte asperges, geschild en in dunne, lange plakken
  • 3 grote handen spinazie, schoongespoeld en uitgelekt
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 dl verse slagroom (min. 30% vet)
  • Zeste van 1 citroen
  • Sap van 1/4 citroen
  • Snuf zeezout & versgemalen peper
  • Restje (oud) brood
  • Olijfolie
  • 1 handje peterselie, grofgehakt
  • 1 handje dille, grofgehakt

Voor de krokante topping scheuren we een restje oud brood in grove stukjes. Dat geeft een leuk effect en zorgt voor een lekkere crunch.

Wat eten we vandaag? Lente-gratin met witte asperges, spinazie en aard
Lente-gratin met witte asperges, spinazie en aard. | Foto: Culy

Zo maak je de lente-gratin met witte asperges, spinazie en aardappel

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe de spinazie, aardappelschijfjes en asperges in een grote kom. Voeg er ook de slagroom, de geraspte Parmezaan, de geraspte citroenschil, het citroensap, peper en zout bij en roer goed door elkaar.

Stort de inhoud van de kom vervolgens uit in een grote ovenschaal bekleed met bakpapier.

Breek en scheur het brood in kleine stukjes, doe ze in een kom en voeg er een scheut olijfolie bij. Roer met een eetlepel door elkaar en verdeel over de gratin.

Bak de gratin 70 tot 80 minuten in de voorverwarmde oven, tot de aardappelen gaar zijn (test dit met een mesje).

Doe intussen de verse peterselie en de dille in een kom samen met een kneepje citroensap.

Haal uit de oven en verdeel het verse kruidenmengsel over de gratin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat eten we vandaag? Lente-gratin met witte asperges en spinazie
Sluiten