Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 2 mei 2020 / 08:00 uur

Wat eten we vandaag? Japanse rijstbowl met roerei en nori

Ontbijten met rijst: hier doen we dat niet echt. Maar in Japan, daar kijken ze helemaal niet op van dat idee. Met deze Japanse rijstbowl snap je waarom.

Door: Winnie Verswijvel van Culy.nl

Ingrediënten

Voor 1 ontbijtbowl:

  • 3 eieren
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel boter
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 portie witte rijst
  • 1/2 vel geroosterd zeewier, in grove stukken geknipt
  • 1 eetlepel furikake

Culy’s Nancy at in Brooklyn (NY) bij restaurant Okonomi al zo’n goddelijk Japans ontbijt dat ze daar van 09:00 uur ‘s ochtends tot 15:00 uur ‘s middags serveren. De term ‘Japans ontbijt’ is dus een vrij ruim begrip. En gelukkig maar, want zo’n kommetje rijst met toppings kunnen wij op elk moment van de dag wel eten.

De omelet in deze rijstbowl is – in tegenstelling tot wat we hier gewend zijn – eerder zoet dan hartig. Dat maakt dat het samen met de neutrale smaak van de rijst helemaal niet zo’n vreemd gerecht is als ontbijt. Probeer het maar eens!

Wat eten we vandaag? Japanse rijstbowl met roerei en nori
Wat eten we vandaag? Japanse rijstbowl voor ontbijt met roerei en nori. | Foto: Culy

Zo maak je de Japanse rijstbowl

Kook de rijst volgens de verpakking.

Klop de eieren los met de mirin, suiker en soja in een kleine kom. Verhit de boter samen met de sesamolie in een pan op laag vuur en giet vervolgens het eiermengsel in de pan.

Bak het eiermengsel op laag vuur en roer slechts af en toe met een rubberen spatel. Doe dit ongeveer 2 à 3 minuten, tot de eieren mooi gestold zijn. Laat de eieren niet volledig uitdrogen, ze hou je ze lekker smeuïg.

Schep de rijst in een kom, schep de eieren erop en werk af met de furikake en het gedroogde zeewier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat eten we vandaag? Japanse rijstbowl met roerei en nori
Sluiten