Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 9 mei 2020 / 08:00 uur

Wat eten we vandaag? Brioche met roerei en Srirachamayo van Eggslut

Toen het beroemde restaurant Eggslut (ja, zo heet het echt…) uit Los Angeles onlangs een vestiging opende in Londen, was Culy er als de kippen bij. Want hun heerlijke burgers en andere gerechten met eieren in de hoofdrol dansen al jaren over ons beeldscherm. Het kan nóg dichterbij: haal Eggslut nu gewoon naar je huis met dit recept voor hun brioche met roerei en Srirachamayo.

Door: Nancy van Batenburg van Culy.nl.

Ingrediënten

Voor 1 Fairfax sandwich:

  • 1 brioche broodje, getoast
  • 3 grote eieren
  • 1 à 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 à 2 theelepels Sriracha
  • 1 eetlepel koude boter
  • 1 plak Amerikaanse kaas
  • Zout
  • Zonnebloemolie

Bij Eggslut noemen ze dit de Fairfax. Het is een brioche met het meest smeuïge roerei dat je ooit hebt geproefd, gesmolten kaas, srirachamayonaise en gekarameliseerde uien. Een caloriebommetje, maar zó goed.

Zorg dat je voor dit gerecht goede brioche broodjes vindt. Wij bestelden ze bij Lindenhoff.

Wat eten we vandaag? Brioche met roerei en Srirachamayo van Eggslut
Wat eten we vandaag? Brioche met roerei en Srirachamayo van Eggslut. | Foto: Culy

De brioche met roerei van Eggslut

Begin met het karamelliseren van de uien en trek hier 30 tot 45 minuten voor uit. Ja echt, maar zoete, zachte uien zullen je beloning zijn (tip: maak ze van tevoren, dan kun je vrijwel meteen je tanden in dit broodje zetten!). Bak ze op heel zacht vuur in een scheutje zonnebloemolie. Voeg af en toe een klein scheutje water toe om te voorkomen dat ze aan de pan plakken. Zien ze er goddelijk en gekarameliseerd uit? Zet ze dan opzij.

Meng de mayonaise en de Sriracha in een kommetje door elkaar. Snijd de brioche open en leg opzij.

Doe de eieren samen met het klontje koude boter in een pan met anti-aanbaklaag. Roer met een hittebestendige spatel tot een homogeen mengsel, bijna tot een saus. Het klontje boter is koud, dus zal nog niet smelten.

Zet de pan met de eieren op medium tot laag vuur en blijf langzaam roeren met de spatel, een beetje alsof je risotto maakt. Als het te hard gaat, kun je de pan kort van het vuur halen en weer terugzetten. Blijf roeren tot de boter is gesmolten en de eieren langzaam beginnen te stollen, maar nog wel mooi vloeibaar zijn, een beetje als een soort pap.

Haal de pan van het vuur af en roer een snuf zout en de gehakte bieslook door de eieren.

Bestrijk beide helften van de brioche met de srirachamayonaise. Leg de onderste helft op een bord en schep het roerei erop.

Leg de plak kaas een paar tellen in een hete koekenpan om ‘m te verwarmen en schep ‘m dan met een spatel bovenop het roerei op de brioche. Maak af met een hoopje van de gekarameliseerde uien en de bovenste helft van het broodje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wat eten we vandaag? Brioche met roerei en Srirachamayo van Eggslut
Sluiten