Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 14 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Wat eten we vandaag? Vega enchiladas met zoete aardappel

Enchiladas zijn het perfecte voorbeeld van Mexicaans comfortfood. Wij maakten een vega versie met zoete aardappel, zwarte bonen en natuurlijk flink wat kaas die heerlijk gaat smelten in de oven.

Door: Nancy van Batenburg van Culy.nl

Ingrediënten

Voor 5 personen

  • 10 maïstortilla’s
  • 230 gram chipotlesaus
  • 50 gram geraspte Cheddar
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel water
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • Handje verse koriander

Voor de vulling:

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 400 gram zwarte bonen, uitgelekt
  • 150 gram fetakaas, in stukjes verkruimeld
  • 75 gram geraspte Cheddar
  • 5 jalapeñoschijfjes, in fijne stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Zout & Peper

De vulling is goed voor zo’n 10 enchiladas, maar dan moet je ovenschaal natuurlijk groot genoeg zijn. Zo niet, verdeel de enchiladas over twee kleinere schalen of doe zoals wij een vries de resterende enchiladas in. Daar ga je op een later moment nog héél dankbaar voor zijn!

Wat eten we vadaag? Vega enchiladas met zoete aardappel & zwarte bonen
Foto: Culy.nl

Zo maak je de enchiladas met zoete aardappel en zwarte bonen

Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de zoete aardappelen door de lengte in tweeën en bestrijk de platte kant met een laagje olijfolie. Leg ze met de platte kant naar beneden op de bakplaat en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven maar zet de oven niet uit.

Doe alle overige ingrediënten voor de vulling in een kom. Lepel voorzichtig het vruchtvlees uit de zoete aardappelschillen en doe ze bij de vulling. Gooi de zoete aardappelschillen weg en stamp de massa met een pureestamper in de kom. Roer alles goed door elkaar en voeg naar smaak nog extra zoet en peper toe.

Verwarm de 10 tortilla’s een minuutje in de magnetron zodat ze soepeler worden en zometeen niet zullen breken. Bedek ze met een schone theedoek om ze warm te houden.

Zet een ingevette ovenschaal van 30 x 40cm klaar. Schep de helft van de chipotlesaus op de bodem en spreid gelijkmatig uit met de achterkant van een eetlepel.

Vul de tortilla’s nu een voor een met 1/10 van de vulling. Plooi de twee zijdes over de vulling en schik met de opening naar beneden in de ovenschaal. Herhaal dit voor alle tortilla’s.

Meng de zure room nu met het water in een kommetje en zet apart.

Druppel de resterende chipotle saus, de verdunde zure room, geraspte Cheddar en de fetakaas nu over het rijtje gevulde tortillas.

Zet nog 15 minuten in de warme oven.

Haal uit de oven en werk af met de fijngesneden rode ui en verse koriander.

Serveer met limoen, hot sauce en eventueel avocado of guacamole.

Wat eten we vadaag? Vega enchiladas met zoete aardappel & zwarte bonen
Foto: Culy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.