Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 21 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Wat eten we vandaag? Salade met bloemkool, kikkererwten, ei & harissa

Wie zegt dat salades saai zijn, heeft duidelijk nog nooit van deze maaltijdsalade geproefd. Met perfect crunchy bloemkoolroosjes, knapperig gegrilde kikkererwten, tomaat, ei, tahini en groene harissadressing waan je je heel even in de saladehemel.

Door: Nancy van Batenburg van Culy.

Ingrediënten

Voor 2 à 3 personen

  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 400 gram kikkererwten (in blik), uitgelekt
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 4 eieren, 7 minuten gekookt
  • flinke eetlepel tahini

Voor de groene harissa

  • 60 gram koriander
  • 20 gram krulpeterselie
  • Snuf zout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • Scheut olijfolie (+ extra)

Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van kookgod Ottolenghi. Om onze eigen twist eraan te geven, bedachten we een simpele dressing op basis van groene harissa. Heb je niet veel tijd en wil je de groene harissa liever overslaan? Vervang deze dan door een scheutje olijfolie en een handje verse koriander en/of peterselie.

Veel werk is dit trouwens écht niet. Zodra je de bloemkoolroosjes samen met de kikkererwten onder de grill hebt gezet, is er ruim voldoende tijd om de eitjes te koken, de tomaten te snijden en de dressing te maken. Easy like that!

Wat eten we vandaag? Salade met bloemkool, kikkererwten, ei & harissa
Door Nancy van Batenburg van Culy

Zo maak je de salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten, ei & groene harissa

Zet de oven op de grillstand en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloemkoolroosjes en de uitgelekte kikkererwten over het bakpapier. Druppel er een scheutje olijfolie over en voeg er een flinke snuf zeezout & peper aan toe. Hussel door elkaar.

Zet 15 à 20 minuten onder de grill (of tot de bloemkool lichtjes bruin kleurt en crispy wordt).

Gebruik de tijd dat de bloemkool in de oven zit om de eitjes te koken, de tomaten in blokjes te snijden en de groene harissadressing te maken.

Doe voor de harissadressing alle ingrediënten in een blender en blijf scheutjes olijfolie toevoegen tot je een consistentie hebt die niet te vast en niet te lopend is.

Schep de kikkererwten en de bloemkool nu op een schaal en voeg er de blokjes tomaat aan toe.

Verdeel de gekookte eitjes losjes in stukjes (met een vork) en voeg ze bij de salade. Druppel er met een eetlepel de tahini over en verdeel tot slot een paar theelepels van de groene harissa over het geheel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wat eten we vandaag? Salade met bloemkool, kikkererwten, ei & harissa
Sluiten