Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 26 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Wat eten we vandaag? Pasta met groene asperges, prosciutto en dragon

Te uitgeput om te koken maar wel berehonger? Deze simpele pasta met groene asperges, krokant gebakken prosciutto en dragon is wat je nodig hebt. Binnen een kwartier heb je instant pasta-satisfaction!

Door: Nancy van Batenburg van Culy.nl.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 gram tagliatelle
  • 350 gram groene asperges
  • 90 gram prosciutto
  • Flinke hand verse dragon, fijngehakt
  • 150 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 citroen, de geraspte schil en het sap
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Het fijne aan pastarecepten is dat je er vaak maar weinig ingrediënten voor nodig hebt en dat ze zo simpel te bereiden zijn. Dit recept voor pasta met groene asperges is daar een perfect voorbeeld van.

Wat eten we vandaag? Pasta met groene asperges, prosciutto en dragon
Pasta met groene asperges, prosciutto en dragon. | Foto: Culy.nl

Pasta met groene asperges

Snijd de harde uiteindes van de asperges (ongeveer 2 cm van de kontjes) en snijd de asperges in stukken.

Bak de plakjes prosciutto in een droge koekenpan knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Zet een pan met kokend water op voor de pasta. Voeg lekker wat zout toe en doe de tagliatelle erin. Volg voor de kooktijd de aanwijzingen op de verpakking en voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de stukjes asperge toe.

Giet de pasta af, maar bewaar ongeveer 200 ml van het kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en bestrooi met driekwart van de Parmezaanse kaas. Voeg wat van het kookvocht toe en haal de pasta er met een tang doorheen, om een romig laagje te creëren.

Meng de dragon erdoorheen en breng op smaak met de geraspte citroenschil, een kneepje citroensap en wat zwarte peper.

Schep de pasta met groene asperges op de borden en verdeel de knapperig gebakken prosciutto er in stukjes overheen. Bestrooi tot slot met de rest van de Parmezaanse kaas en val aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.