Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 29 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Wat eten we vandaag? Gebakken rijst met instant noodles

Gebakken rijst met instant noodles: zijn we gek geworden bij Culy? Nou ja, misschien een beetje. Blame social distancing. Maar in onze zoektocht naar de beste recepten uit de voorraadkast stuitten we op dit ‘gerecht’. En het is niet alleen ideaal voor als je geen boodschappen kunt doen, het is ook nog eens verrassend lekker.

Door: Nancy van Batenburg van Culy.nl.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 210 gram gekookte rijst (gemaakt van 70 gram ongekookte rijst)
  • 1 beker instant noodles (70 gram)
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • 1 ei, losgeklopt

Instant ramen fried rice is dan ook niet voor niets een aardige hype aan het worden in Japan. Nissin – de grootste leverancier van instant noodles- speelt zelfs in op de trend door bekend te maken dat ze binnenkort pakjes kant-en-klare gebakken rijst zullen produceren.

Trend of niet, het is een behoorlijk effectief maaltje. En met wat extra’s maak je met één beker instant noodles een gerecht voor twee personen.

Het grappige is dat de inhoud van zo’n beker instant noodles gemixt met gebakken rijst en ei écht smaakt naar gebakken rijst. Waarschijnlijk doordat alle smaakmakers al in die beker zitten. Vaak ook nog met een beetje groente (gevriesdroogde doperwtjes, stukjes wortel en mais – al moet je er soms naar zoeken met een microscoop).

Wat eten we vandaag? Gebakken rijst met instant noodles.
Wat eten we vandaag? Gebakken rijst met instant noodles. | Foto: Culy

Voeg je eigen twist toe

Het hoeven overigens niet per se Cup Noodles (instant noodles in zo’n beker) te zijn: je kunt er ook andere pakjes instant noodles voor gebruiken. Zorg wel dat de verhouding noodles gelijk is aan die van de (ongekookte) rijst.

Je kunt je portie gebakken rijst ook nog opleuken met extra ingrediënten. Meng er bijvoorbeeld diepvriesgroenten doorheen, een restje vlees of garnalen en serveer met wat gehakte bosui of koriander, Sriracha of gebakken uitjes.

Wat eten we vandaag? Gebakken rijst met instant noodles.
Wat eten we vandaag? Gebakken rijst met instant noodles. | Foto: Culy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.