Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 30 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Wat eten we vandaag? Flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo

Snel lunchrecept gezocht, maar uitgekeken op de sandwich? We feel you. Daarom zetten we ter inspiratie één van onze favoriete vervangers voor klassiek brood in de kijker: flatbread. Dat beleggen we hier met zure room, makreel (uit blik), rode biet en wasabimayonaise. Lekker!

Door: Winnie Verswijvel van Culy.nl.

Ingrediënten

Voor 2 flatbreads

  • 2 flatbreads
  • 1 rode biet, gekookt en in fijne plakjes
  • 125 gram makreelfilet in olie
  • 3 eetlepels zure room
  • 1 sjalotje, in ringetjes
  • 1 theelepel suiker
  • 1/3 theelepel zout
  • Rasp van ½ citroen
  • Een paar radijsjes, in fijne plakjes
  • Een paar blaadjes verse bladpeterselie

Voor de wasabi-mayonaise

  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • theelepel mosterd
  • Scheutje azijn
  • 1 theelepel wasabipasta
  • Snufje zout

We ontdekten bij een pizzeria hoe goed de combinatie van makreel, rode biet en wasabimayo wel niet is. Je voelt het al aankomen: we konden niet anders dan er zelf mee aan de slag gaan. We gooiden het pizza-idee om naar een quarantaine-proof lunchrecept, en tadaaa: flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo it is.

In dit recept maakten we de wasabimayo zelf, maar als je daar niet de ingrediënten voor hebt, zou je ook een theelepel wasabi kunnen roeren door drie eetlepels kant- en klare mayonaise.

Wat eten we vandaag? Flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo
Wat eten we vandaag? Flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo. | Foto: Culy.nl

Zo maak je flatbreads met makreel

Begin met het inmaken van de rode ui. Doe hiervoor de uienringetjes met de suiker en het zout in een bakje. Zet minstens 15 minuten weg.

Maak ook de wasabimayo. Doe daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer gedurende 30 seconden.

Verwarm de flatbreads volgens de verpakking. Besmeer met een laag van de zure room (ongeveer anderhalve eetlepel per flatbread) en beleg vervolgens met de plakjes rode biet en de schijfjes radijs.

Schik er de makreelfilets tussen en vervolgens de ringetjes rode ui. Werk af met wasabimayo, een paar blaadjes bladpeterselie en de citroenrasp.

Wat eten we vandaag? Flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo
Wat eten we vandaag? Flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo. | Foto: Culy.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wat eten we vandaag? Flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo
Sluiten