Wat eten we vandaag? Flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fe283193aa5bcff5c709f6312a82a1c05.jpg)
Snel lunchrecept gezocht, maar uitgekeken op de sandwich? We feel you. Daarom zetten we ter inspiratie één van onze favoriete vervangers voor klassiek brood in de kijker: flatbread. Dat beleggen we hier met zure room, makreel (uit blik), rode biet en wasabimayonaise. Lekker!
Door: Winnie Verswijvel van Culy.nl.
Ingrediënten
Voor 2 flatbreads
- 2 flatbreads
- 1 rode biet, gekookt en in fijne plakjes
- 125 gram makreelfilet in olie
- 3 eetlepels zure room
- 1 sjalotje, in ringetjes
- 1 theelepel suiker
- 1/3 theelepel zout
- Rasp van ½ citroen
- Een paar radijsjes, in fijne plakjes
- Een paar blaadjes verse bladpeterselie
Voor de wasabi-mayonaise
- 250 ml zonnebloemolie
- 1 ei
- theelepel mosterd
- Scheutje azijn
- 1 theelepel wasabipasta
- Snufje zout
We ontdekten bij een pizzeria hoe goed de combinatie van makreel, rode biet en wasabimayo wel niet is. Je voelt het al aankomen: we konden niet anders dan er zelf mee aan de slag gaan. We gooiden het pizza-idee om naar een quarantaine-proof lunchrecept, en tadaaa: flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo it is.
In dit recept maakten we de wasabimayo zelf, maar als je daar niet de ingrediënten voor hebt, zou je ook een theelepel wasabi kunnen roeren door drie eetlepels kant- en klare mayonaise.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F04%2F4927aa8868bd70da60b411621aa44552.jpg)
Zo maak je flatbreads met makreel
Begin met het inmaken van de rode ui. Doe hiervoor de uienringetjes met de suiker en het zout in een bakje. Zet minstens 15 minuten weg.
Maak ook de wasabimayo. Doe daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer gedurende 30 seconden.
Verwarm de flatbreads volgens de verpakking. Besmeer met een laag van de zure room (ongeveer anderhalve eetlepel per flatbread) en beleg vervolgens met de plakjes rode biet en de schijfjes radijs.
Schik er de makreelfilets tussen en vervolgens de ringetjes rode ui. Werk af met wasabimayo, een paar blaadjes bladpeterselie en de citroenrasp.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fdd34f3b81514b22113fe8218e966b1b3.jpg)